Rennes_Montpellier_Marveaux_BrahimiPrvi poraz Rena

 

Fudbaleri Lensa došli su do druge ovosezonske pobede u desetom kolu francuskog prvenstva. Na svom Feliks-Bolaerts stadionu nadigrali su 12-plasiranu Nicu sa 1:0.

Gol odluke za do ovog kola 19-plasiranu ekipu na tabeli postigao je 26-godišnji tuniski napadač Isam Žema, koji je svoj drugi prvenstveni gol pogodio u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Domaća se ekipa izuzetno namučila za pobedu koja ih je pomerila na 18. mesto tabele 20 prvoligaša.

Prvi je poraz sezone pretrpeo vodeći Ren, koji je na svom terenu izgubio od Monpeljea 1:0. Jedini je gol na utakmici postigao Marvo pred kraj prvog poluvremena. Gledaoci na tribinama videli su dva isključenja. Gostima je u 63. minuti isključen Bokali, a domaćima u 83. Mangane.

Povezana vest:  Hrvati gotovo sigurno smenjuju selektora Kovača

Uprkos neočekivanom porazu od dosad devetoplasirane, a sada četvrtoplasirane ekipe Le Ćampionnata, Ren će i 11. kolo dočekati na čelu tabele.

Pobedu je na svom terenu propustio da upiše i drugoplasirani Sent-Etjen, kome je bod (1:1) oduzeo 11-plasirani Kaen. Spasili su se poraza domaći tek u 82. minuti preko Rivijerea. Strelac vodećeg gola za goste, 23-godišnji napadač Jusef El-Arabi, drugi je najbolji strelac lige sa šest golova.

Povezana vest:  Stanković: Nisam mogao da se radujem pobedi nad Interom

Ni Sent-Etijenu poraz nije naškodio kad je plasman na tabeli u pitanju.

Opet do pobede nije došao Monako. Štaviše, ekipa iz Kneževine u Monte Karlu je lekciju očitao 15-plasirani Valensijen pobedom od 2:0. Centarfor Gregori Pujol postigao je ona gola i s pet pogodaka trenutno drži treće mesto na listi najboljih strelaca.

Valensijenu je to bio prvi prvenstveni trijumf u gostima nakon 20. febrauara ove godine. Tim Monaka u ozbiljnoj je krizi. S jednom pobedom, šest remija i tri poraza drže tek 17. mesto na tabeli.

Poslednja utakmica subotnjeg dela 10. kola donela je i najviše golova. Naime Tuluz je u gostima savladao Sošo rezultatom 3:1. Iako je na poluvremenu bilo na semaforu 0:0, nastavak je doneo pregršt golova. U 73 minutu mrežu Sošao ja zatresao Kongre, sedam minuta kasnije Keto je povisio na 2:0. Kongde je upisao u listu strelaca u 90 minutu, a utešan gol za Sošo u sudijskoj nadoknadi postigao je Tulazne.

Povezana vest:  Fudbalska liga Ukrajine se nastavlja u subotu

Danas su na programu tri meča – PSŽ – Okser i Arl – Lion od 17,00 časova, dok je marsej izaći na megdan Lilu u 21,00 čas.