luis_fabiano_sevilja

Pobede Sevilje, Osasune i Viljareala

 

Fudbaleri Sevilje pobedili su Atletiko iz Bilbaoa sa 4:3, u utakmici osmog kola španskog prvenstva, dok je Viljareal pobedio Atletiko Madrid sa 2:0 i preuzeo drugo mesto na tabeli.

Sevilja je do četvrte pobede u prvenstvu došla zahvaljujući Luisu Fabijanu i Frederiku Kanuteu, koji su postigli po dva gola.

Prvi gol Fabijano je postigao u 35. minutu i tako prekinuo dvomesečni „golgeterski post“, a asistirao mu je Kanute, koji je 10 minuta kasnije bio precizan sa penala. Prethodno je u šesnaestercu oboren Luis Fabijano.

Brazilac je Sevilji doneo tri gola prednosti u 62. minutu, da bi Fernando Ljorente golovima u 74. i 77. minutu smanjio na 3:2.

Povezana vest:  Bekam od PSŽ-a zatražio finansijsku podršku za novi klub

Novu prednost od dva gola Kanute je doneo Sevilji u 80. minutu iz penala, a konačan rezultat postavio je Igor Gabilondo u 90. minutu.

Sevilja je šesta na tabeli sa 14 bodova, a Atletiko je sa bodom manje na sedmom mestu.

Fudbaleri Viljareala pobedili su Atletiko iz Madrida sa 2:0 i preuzeli drugo mesto na tabeli. „Žuta podmornica“ je povela u devetom minutu golom Kanija, a konačan rezultat postavio je Đuzepe Rosi u 52. minutu, posle asistencije Kanija.

Povezana vest:  Bejl se vraća u ekipu Reala

Viljareal je drugi na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i Barselona, ali ekipa Huana Karlosa Garida je u prednosti zbog bolje gol-razlike. Atletiko je pao za jedno mesto i sada je osmi sa 13 bodova.

Fudbaleri Osasune pobedili su Malagu sa 3:0 i „pobegli“ sa dna tabele. Golove za domaći tim postigli su Dževad Nekunam iz penala, Masud Sulejmani i Karlos Reina Aranda.

Osasuna je sada na 11. mestu sa devet bodova, a Malaga je 17. sa dva boda manje.

Fudbaleri Espanjola pobedili su Levante sa 2:1 i nastavili sa dobrim rezultatima na domaćem terenu. Espanjol je poveo preko Hesusa Alberta Datola, a vođstvo je duplirao Hose Kaljeon. Jedini gol za gostujući tim postigao je Kristijan Stuani.

Povezana vest:  Morinjo nezadovoljan igrom napadača

Espanjol se popeo na peto mesto sa 15 bodova, a Levante je 13. sa osam bodova.

Hetafe je do četvrtog prvenstvenog trijumfa došao pobedom nad Sportingom iz Hihona od 3:0, dok su Almerija i Erkules odigrali nerešeno, 1:1.

Poslednja utakmica osmog kola igra se sutra od 21 sat, kada će Real Sosijedad dočekati Deportivo.