NAVIJACI_DJENOVAFSS poslao u UEFA svoje viđenje slučaja u Đenovi

 

Fudbalski savez Srbije pismeno je Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) dostavio svoje viđenje incidenta u Đenovi gde su srpski huligani izazvali prekid utakmice sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Izveštaj sa više od 200 strana nadležnima u UEFA predao je zamenik generalnog sekretara FSS Nebojša Ivković, saopšteno je danas na sajtu srpskog saveza.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Bez pobednika u duelu Gane i Australije

FSS je naveo da je u Nion poslao i izjave pojedinaca, stavove neutralnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, fotografije, video materijal i druge dokaze koji bi trebalo da potvrde stav da je za incidente u Đenovi odgovoran organizator meča – Fudbalski savez Italije.

-Reč je o nizu preventivnih dokumenata, dostavi kompletne prepiske po pitanju organizacije, ali i detaljno navedenih incidenata koji su viđeni u Đenovi, a koje mi nismo mogli da sprečimo. Očekujemo da profesionalan pristup sastavljanju izveštaja doprinese donošenju pravedne odluke bazirane na pravilnicima UEFA – istakao je FSS.

Povezana vest:  Udineze odneo sva tri boda iz Rima

Disciplinska komisija UEFA konačnu odluku o celom slučaju doneće u petak 29. oktobra, a stav Srbije da je FSS učinio sve što je mogao usmeno će braniti generalni sekretar Zoran Laković i potpredsednik Ivan Ćurković.

Disciplinski inspektor UEFA zatražio je, kako su prošle nedelje objavili italijanski mediji, da se utakmica registruje službenim rezultatom od 3:0 za „azure“, a da Srbija do kraja kvalifikacija kao domaćin igra pred praznim tribinama.

Povezana vest:  Uprava Rasinga Santandera podnela ostavku