josep_gvardiolaGvardiola: Murinjo je verovatno najbolji trener na svetu

 

Fudbaleri Real Madrida i Barselone će i ove sezone voditi veliku borbu za naslov prvaka u španskoj Primeri. Trenutno je u maloj prednosti Real.

Nakon osam odigranih utakmica Madriđani su vodeća ekipa s 20 bodova, dok branilac naslova Barselona, i sastav koji zadnjih godina dominira u Primeri, zaostaje za jedan bod.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Žreb odlučuje ko sa kim u osmini finala Kupa!?

-Real ove sezone ima fantastičnu ekipu. Borba s njima će biti velika čast za nas i trajaće do zadnjeg daha – najavio je trener Katalonaca Žozep Gvardiola, koji je pritom naglasio da se Real uzdignuo i zbog dolaska Žozea Murinja, kolege mu na suparničkoj trenerskoj klupi.

-Žoze je vjerojatno najbolji trener na svijetu. Jako je teško ocenjivati i donositi sudove na tako širokom polju, ali on ima veliko zaleđe. Radio je u nekoliko najjačih fudbalskih liga na svetu i svugdeje imao veliki uspeh. To mogu samo retki.

Povezana vest:  Inzagi prestar za Parmu

Gvardiola je za kraj rekao:

-Uprkos jakom suparniku imam vere u sebe i svoje igrače. Ne smemo se kroz sezonu ulenjiti ni u jednom momentu. Moramo držati sveže noge i čistu glavu, jer mali pad koncetracije može da pokopa sav trud. Borićemo se do kraja.