vladimir_petrovic_2Petrović se odriče Stojkovića

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je danas da za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Bugarske u Sofiji neće pozvati standardnog golmana Vladimira Stojkovića, već će prvi put u državni tim pozvati čuvara mreže Genta Bojana Jorgačevića.

Selektor je odluku objasnio željom da naša reprezentacija dobije više kvalitetnih čuvara mreže i da njegova odluka nije povezana sa ispadom golmana Partizana posle derbija sa Crvenom zvezdom, kada je navijačima Partizana pokazao majicu sa natpisom protiv svog bivšeg kluba.

-Imamo dosta informacija da Jorgančević izvanredno brani u belgijskom prvenstvu, pa je to prava prilika da pored Bojana Brkića proverimo i mogućnosti drugih golmana koji su nam u ovom trenutku potrebni. Stojković će verovatno, u zavisnosti od forme, već na proleće ponovo konkurisati za golmana reprezentacije – reko je Petrović.

Povezana vest:  Tores predvodi Atletiko u Leverkuzenu, Venger čeka Monako

Prema njegovim rečima, aktivnosti reprezentacije će u velikoj meri zavisiti od predstojeće odluke Disciplinske komisije UEFA, koja će u petak raspravljati o prekinutoj utakmici sa Italijom.

Selektor, međutim, dodaje da bez obzira na ishod tog postupka, reprezentacija mora da ima određeni tempo rada. U svakom slučaju, posle susreta sa Bugarskom uslediće pauza, u kojoj će stručni štab moći na miru da se pripremi za predstojeći nastavak kvalifikacija.

-U ovom trenutku dosta naših reprezentativaca nije u prvom planu u svojim klubovima. To može da se promeni do kraja ove godine ili do proleća i ja nisam previše zabrinut, ali bih svakako voleo da naši igrači budu više na terenu – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Širle: Želeo sam da ostanem u Čelsiju, ali nije mi žao

Selektor se nada da naš nacionalni tim neće biti isključen iz ovih kvalifikacija.

-Nadam se da ćemo nastaviti da igramo, jer još nije sve završeno. Tačno je da smo podbacili u prve četiri utakmice, ali do kraja kvalifikacija imamo još šest mečeva i sigurno je da ćemo u njima tražiti šansu da budemo bar drugi u grupi – kaže Petrović.

On je ponovio da je svim reprezentativcima bilo veoma teško zbog toga što su ih navijači izviždali na meču protiv Estonije.

O minulom derbiju Petrović je rekao da nije ispunio očekivanja, jer niko od fudbalera nije ispoljio hrabrost i iskoči iz sivila. Prema mišljenju selektora, delimičan razlog za takvu igru su bila dešavanja pre utakmice, pa je igračima bilo teško da prikažu sve što znaju.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Srbija pobedila Škotsku, Đuričić dvostruki strelac

Petrović je pohvalio najiskusnijeg fudbalera na terenu u derbiju Mladena Krstajića, koji je, prema njegovim rečima, odigrao odlično i pokazao sve vrline pravog profesionalca.

Petrović će za 15 do 20 dana saopštiti imena kandidata za meč protiv Bugarske.

-Dobili svo inforacije od Siniše Mihajlovića da Adem Ljajić igra odlično. To je svakako fudbaler na koga ćemo računati, jer je veoma zanimljiv. Igra odgovorno i na pozicijama koje nama trebaju. On će, pored Jorgančevića, sigurno dobiti priliku protiv Bugarske, ali se nadam da će biti još novih fudbalera koji igraju u inostranstvu koji bi mogli da daju značajan doprinos nacionalnoj selekcji – rekao je Petrović.