FUDBALSKA-LOPTAIgrao prvenstvenu utakmicu sa 56 godina

 

Pomoćni trener beloruskog fudbalskog prvoligaša Dinama iz Bresta 56.godišnji Jurij Pudišev igrao je prvenstvenu utakmicu za svoj tim i bio proglašen za igrača meča.

Pudišev je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali uprkos odličnoj partiji nije mogao da spreči poraz svog tima u duelu protiv lidera u šampionatu Belorusije BATE Borisova od 2:0.

Povezana vest:  Postignut dogovor o povratku treninzima španskih klubova

Nekadašnji fudbaler Dinama iz Minska i moskovskog Dinama i pre dve godine je nastupio u nacionalnom kupu za ekipu MTZ, koju je tada trenirao. I tada je bio najbolji na terenu, a izvanrednom asistencijom omogućio je svom timu da pobedi.

-Možda je neko mogao da pomisli da Pudišev izigrava klovna, ali ste na terenu videli da nije bilo tako. Bilo bi mi drago ako bi se ispostavilo da može da uđe u Ginisovu knjigu rekorda – rekao je šef stručnog štaba Dinama iz Bresta Jurij Puntus.

Povezana vest:  Iranskim fudbalerima zabranjeno da koriste "Fejsbuk"

Na vrhuncu karijere Pudišev je sa Dinamom iz Minska 1982. godine osvojio titlu prvaka Sovjetskog Saveza, a nakon toga je igrao za moskovski Dinamo.

U Ginisovoj knjizi rekorda navodi se da je najstariji fudbaler koji je nastupio na jednoj profesionalnoj utakmici Meksikanac Salvador Rejes. On je pre dve godine bio u startnoj postavi Čivasa na utakmici protiv Pume, ali se radilo samo o odavanjnu počasti legendi kluba, jer je Rejes izašao sa terena u trećem minutu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Lev računa i na Kevina Groskrojca