kup_partizan_proleter_323KUP SRBIJE

 

Partizan bez problema pobedio Proleter

 

Fudbaleri Partizana plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su pobedili Proleter iz Novog Sada sa 3:0.

Golove su postigli Pjer Boja u 20, Ivica Iliev u 58. i Marko Šćepović u 68. minutu utakmice.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izveo je znatno promenjenu ekipu u odnosu na prvenstveni derbi protiv Crvene zvezde, pošto su u ekipi bila samo dvojica igrača koja su bila u prvom timu protiv crveno-belih, Almami Moreira i Marko Jovanović.

Partizan je očekivano bio dominantan protiv trećeplasiranog tima iz Prve lige Srbije i iskoristio je prvu šansu na utakmici igranoj pred 4.000 gledalaca. Ivan Stevanović prošao je po desnoj strani terena i centrirao u šesnaesterac, gde je Boja glavom sa oko 10 metara postigao gol.

Povezana vest:  Junajted pobedio Fulam, prvenac Van Persija

kup_partizan_proleter_279Kamerunski internacionalac bio je asistent kod drugog gola. On je sa leve strane pronašao Ilieva, kome sa pet metara nije bilo teško da smesti loptu u mrežu.

Treći gol je usledio posle napada po levoj strani, kada je Šćepović, posle duplog pasa s Darkom Brašancem, rutinski postigao treći gol sa oko sedam metara.

Povezana vest:  Van Gal sledeće sezone na klupi Juventusa!?

-Dobro smo odigrali, stvorili smo mnogo šansi i imali smo lepih akcija. Dominirali smo, a moram da pohvalim Proleter, koji je odigrao na nivou superligaških ekipa. Ne bih nikog posebno izdvajao, ali drago mi je što je Brašanac odigrao celu utakmicu – rekao je Stanojević posle utakmice.

Novinare je zanimao i komentar promenjene ekipe, ali je Stanojević odgovorio da tim i ne može mnogo da se menja.

Povezana vest:  Mata: Pokušaću golovima da nadomestim nedostatak napadača

-Mladen Krstajić, Kleo i Saša Ilić najvažniji su igrači, svi ostali su jednaki. Uostalom, u sličnom sastavu smo već igrali u Super ligi“, rekao je Stanojević.

Trener Proletera Ljubomir Ristovski takođe je bio zadovoljan posle meča.

-Došli smo da se nadigravamo i odigrali smo korektno, jer, ipak je Partizan najjača ekipa u zemlji. Nama je od kupa važnije prvenstvo. Rezultat jeste realan, ali mislim da se nismo obrukali – rekao je Ristovski.

Žreb za četvrtfinale održaće se u petak u Beogradu.

PHOTO: ataimages.rs