NAVIJACI_DJENOVAAdvokati srpskih navijača traže njihovo oslobađanje

 

Advokati četvorice srpskih fudbalskih huligana koji su optuženi za lakše prekršaje zbog nereda na utakmici Srbija-Italija u Đenovi 12. oktobra, podneli su danas zahteve za njihovo oslobađanje.

Sud će odluku o zahtevima za oslobađanje optuženih za blaže prekršaje, kao što je suprostavljanje službenom licu, doneti tokom sledeće nedelje, prenela je italijanska agencija Apkom.

Povezana vest:  Mančester junajted najskuplji evropski klub

Advokati ostale četvorice, koji su optuženi za teže prekršaje, sastaće se u utorak sa zamenicom javnog tužioca Kristinom Kamajori, koja treba da donese odluku o eventualnoj nagodbi.

U toj grupi nalazi se i vođa jedne navijačke grupe Crvene zvezde, Ivan Bogdanov, koji se sumnjiči da je vođa nereda u Đenovi.

Ako tužilaštvo prihvati nagodbu, optuženi za teža dela bi bili osuđeni na dve godine i deportovani iz Italije. U slučaju da se, međutim, pokrene sudski postupak protiv njih, preti im kazna zatvora od najmanje četiri godine zatvora.

Povezana vest:  Koroman: Žal zbog navijača

Zbog nereda u Đenovi ta četvorica navijača optuženi su za uništavanje imovine, nasilje prema službenim licima i ometanje javnog reda i mira.