Kylie-Minogue11Mango nazvan po Kajli Minog

 

Pop pevačica Kajli Minog mogla bi ostati upamćena ne samo po svojim pesmama već i po jednoj novoj sorti manga koja bi uskoro mogla da bude nazvana po njoj. Naime, australijski naučnici su razvili tri nove sorte manga. U želji da ukažu čast poznatoj zemljakinji, odlučili su da jednoj daju njeno ime.

Povezana vest:  Legendarni folk – rockpop trubadur Donovan, nastupiće u Kombank Areni, 5. juna!

Inicijativu da se tropsko voće nazove po australijskoj pop zvezdi dao je ministar industrije države Severna Teritorija, Kon Vatskalis.

-Kajli je princeza popa, i kao takva zaslužila je da jedan od simbola Severne Teritorije dobije njeno ime – kazao je Vatskalis.

On je najavio da će lepoj pevačici poslati korpu manga kako bi bila jedna od prvih koja će okusiti novu sortu sočnog tropskog ploda.

Povezana vest:  DISCIPLINA KIČME - NOVI SINGL, NOVI ALBUM, DVA KONCERTA

Nove sorte manga, koje su naučnici razvili nakon 16- godišnjih istrazivanja u okviru australijskog programa za uzgoj manga, imaju izraženiju boju od postojećih što ih čini privlačnijim za kupce. Osim toga, nove sorte rađaju više plodova i to u dužem periodu.

Novi mango bi trebalo da se nađe u prodaji krajem 2012, dokle se Vatskalis nada da će nadležni odobriti ime njegove očigledne miljenice.

Povezana vest:  Ateist rep idu na pank festival u Britaniju