ibrahim-afellayAfelaj sasvim blizu odlaska u madridski Atletiko

 

Ibrahim Afelaj, 24-godišnji holandski reprezentativac, te ofanzivni vezni igrač PSV-a iz Ajndhovena, je pre nekoliko godina bio jedan od najtalentovanijih igrača Evrope.

Mnogi klubovi su kontaktirali PSV, klub koji je od 2003. godine dosad jedini u profesinalnoj karijeri ovog igrača koji je trideset puta navlačio dres holandske reprezentacije, ali nikada nije uspeo da napravi transfer.

Povezana vest:  Lalatović: Generalna proba protiv Olimpika iz Marseja

Pre nekoliko godina je najuporniji bio torinski Juventus, ali Afelaj je ostao u Eredivisiji, te je dilomično stagnirao. Ipak, na pomolu je napokon i njegov odlazak.

Španski As u sredu navodi da je Atletiko Madrid načelno dogovorio dolazak ovog fudbalera, s tim da ostaje još uvek pod znakom pitanja kada će se realizacija i dogoditi. Dilema je, ili januar iduće godine ili kraj sezone.

Povezana vest:  Savez razmišlja o novoj istrazi povodom skandala iz 2006.

Afelej ima važeći ugovor s PSV-om do juna 2011. godine i naravno da bi klub iz Ajndhovena voleo da proda igrača ranije kako bi se pokazao finansijski isplativijim. Atletiko želi drugačiju opciju, onu na kraju sezone, a As iz svojih izvora navodi da će se „dva kluba pronaći na pola puta“.

U svakom slučaju, Afelaj je očigledno na sigurnom putu prema prošlogodišnjem osvajaču Lige Evrope.

Povezana vest:  Božović: Subotica je "brdovita", a biće i težak teren