maradona_11Maradona tužan za 50. rođendan

 

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona napunio je danas 50 godina, a rođendan namerava da obeleži bez slavlja, mirno, u krugu porodice.

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena planira da dan provede u porodičnoj kući u predgrađu Buenos Ajresa – Esejsu.

-Ovo je najtužniji rođendan u mom životu. Ne želim da ga slavim“, kazao je Maradona u intervjuu za današnje izdanje dnevnika Ole.

Povezana vest:  Novi poraz Partizana u Turskoj, Liteks slavio sa 2:1

Godina je zaista bila teška za Maradonu, koji je Argentinu predvodio do Svetskog prvenstva u Južnoj Africi samo da bi takmičenje završio u četvrtfinalu ponižavajućim porazom od Nemačke – 0:4.

Potom je i napustio reprezentaciju, pošto mu Fudbalski savez Argentine nije dozvolio da zadrži dotadašnji stručni štab. Maradona je odbio kompromis, pa je razlaz bio neminovan.

Povezana vest:  Priveden i potpredsednik Bešiktaša

-Najbolji poklon bi mi bio nastavak rada u nacionalnom timu. U žalosti sam još od kada smo eliminisani sa Mundijala – naveo je Maradona, koji je po odlasku iz tima izjavljivao da bi se vratio čak i bez dosadašnjih saradnika, ali ga ovaj put niko nije saslušao.

Maradonin mandat na mestu selektora Argentine bio je sličan njegovoj igračkoj karijeri – pun uspona i padova.

Povezana vest:  Božović: Spreman sam da odem, ali to nije kulturno

„Gaučosi“ su pod njegovim vođstvom pobedili na 18 od 24 utakmice koliko su igrali, ali su neki od tih malobrojnih poraza bili sramni. Primeri su porazi od Nemačke, a prethodno i od Bolivije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – 1:6.