aleks_ferguson_11LIGA ŠAMPIONA, Grupa C

Bursa igra protiv Junajteda za prve bodove

 

Fudbaleri Burse igraju sutra protiv Mančester junajteda, utakmicu četvrtog kola Grupe C u Ligi šampiona i pokušaće da osvoje prve bodove, ali i postignu prvi gol u najelitnijem evropskom takmičenju.

Bursa ove sezone prvi put igra u Ligi šampiona, u prva tri kola zabeležila je tri poraza i nije postigla nijedan gol. Sa druge strane, Mančester junajted je prvi na tabeli sa sedam bodova I pobedom bi gotovo sigurno obezbedio plasman u drugu fazu.

U timu Aleksa Fergusona neće biti Rija Ferdinanda, Vejna Runija, Rajana Gigsa, Majkla Ovena, Federika Makede i Andersona. Fudbaler Junajteda Majkl Kerik rekao je da će utakmica protiv turskog tima biti novi izazov za njegovu ekipu.

-Čeka nas dug put u Tursku, igraćemo u drugačijoj atmosferi, protiv igrača koje ne srećemo često. To je novi izazov za nas. Dobro smo se pripremili, ali neće biti lako. Prvi smo na tabeli, u dobroj smo poziciji i tako moramo da igramo – rekao je on.

Povezana vest:  Valdes bez obeštećenja napušta Mančester Junajted

U prošlom kolu Mančester je na Old Trafordu pobedio Bursu sa 1:0, golom Nanija.

-Igram za najbolji klub na svetu i moja uloga u timu je da kao odlučujući igrač postižem golove i asistiram, kako bi ekipa pobedila. Ne plašim se da igram velike utakmice, one su najlepše u fudbalu – igrate ih na visokom nivou – rekao je Nani.

U timu Ertugrula Saglama najverovatnije će biti srpski fudbaler Ivan Ergić, a od povreda su se oporavili Milan Stepanov, Federiko Insua i Ali Tandogan.

Povezana vest:  Smanjena kazna Sevilji i De Sanktisu

Trener Burse rekao je da njegovu ekipu na sutrašnjoj utakmici očekuje veliki test, pošto je velika razlika u kvalitetu između domaćeg prvenstva i Lige šampiona.

-Velika je razlika u kvalitetu između ostalih ekipa u grupi i Burse. U Turskoj smo brzo postali uspešni i ođednom smo dobili priliku da se takmičimo u Ligi šampiona. Teško nam je da budemo ravnopravni sa protivnicima u grupi – rekao je on.

U drugoj utakmici Grupe C Valensija i Rendžers igraju na Mestalji od 20.45 i čekaće kiks Junajteda kako bi ostali u igri za prva dva mesta. Škotski šampion je drugi na tabeli sa dva boda manje od Junajteda, dok je Valensija treća sa četiri boda. U prošlom kolu na Ajbroksu ekipe su odigrale nerešeno, 1:1.

Trener Rendžersa Valter Smit rekao je da će španski tim u sutrašnjem meču biti pod velikim pritiskom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Italijani se plaši samo Krasića

-Mislim da će ući u utakmicu sa obavezom da pobede, pošto su izgubili na svom terenu protiv Junajteda. Oni moraju da opravdaju epitet favorita za plasman u drugu fazu – rekao je on.

Fudbaler Rendžersa Saša Papac rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da njegova ekipa zna na koji način treba da igra.

-Znamo koliko je teško igrati protiv španskih ekipa. Pokušaćemo da odigramo dobro i videćemo šta će biti – rekao je on.

Valensija nije pobedila na poslednje tri utakmice u Primeri.

-Ne ide nam baš najbolje, ali verujem da će se stvari brzo promeniti – rekao je napadač Valensije Huan Mata.