marko_nikolic_trener_fk_radNikolić: Ništa se ne menja u Radu zbog uspeha

 

Trener Rada Marko Nikolić rekao je da trenutni uspesi kluba u prvenstvu Srbije nisu promenili ništa u svakodnevnom funkcionisanju ekipe, kao i da nije promenjen osnovni cilj kluba i fudbalera – pobeda nad sledećim protivnikom.

-Apsolutno se ništa nije promenilo u svakodnevnom funkcionisanju kluba. Imamo ustaljeni režim rada koji traje već dve godine, od kada sam ja tu. Uvek radimo na sebi, ali ništa ne menjamo – rekao je Nikolić.

Rad je trenutno drugi na tabeli Super lige, sa sedam pobeda iz 10 kola, uz dve nerešene utakmice i samo jedan poraz.

-Tim je mlad, klub je ambiciozan, stručni štab je ambiciozan, takva je i naša publika. Želimo da svakog dana budemo bolji u svakom pogledu, to je jedini postulat u našem radu. Nismo se menjali ni kada je bilo teže, a ni sad kad je dosta dobro. Bavimo se svojim poslom sa mnogo energije, strasti i pre svega ljubavi – kazao je Nikolić.

Rad se prethodnih godina trudio da opstane u ligi, iz koje je ne tako davno ispadao, a pred početak sezone pominjala se sredina tabele kao osnovni rezultatski cilj. Ali, trener nije želeo uopšte da govori na takav način.

Povezana vest:  Inter tri nedelje bez Andreolija i D'Ambrozija

-Nikada sebi nismo postavljali tu vrstu ciljeva…Sad rizikujem da budem dosadan koliko to ponavljam, ali naš jedini motiv je da pobedimo u svakoj utakmici, ko god da je sa druge strane terena, kako god da se zove – rekao je Nikolić.

Do kraja jesenjeg dela šampionata ostalo je još pet kola.

-Pokušaćemo da u preostalih pet kola ostanemo prvi vrhu, ali ne ograničavamo sebe mestom. Cilj je da pobedimo svakog sledećeg protivnika. Smederevo u sledećem kolu, Zvezdu na Banjici i svakog sledećeg…Nikome ne priznajemo unapred da je bolji – kazao je šef stručnog štaba Rada.

Najmlađi trener u ligi rekao je da je svestan želja i snova publike o igranju u Evropi, gde je Rad poslednji put bio u sezoni 1989/90, ali da ništa od toga nije pritisak za ekipu.

-Osećamo ogromnu želju publike. Dugo sam ovde, znam kako navijači dišu i da imaju sad već višedecenijski san, znam kolika se energija skupila. Pokušaćemo to da iskoristimo i da probamo da taj san pretočimo u javu, ali se apsolutno ne opterećujemo. Imamo lep sklop publike i tima…Njihova podrška nam ne predstavlja pritisak već nam znači. Neka imaju ambicije, mi znamo šta radimo na terenu – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Bajern otvara sezonu protiv Volfsburga, Borusija - Bajer

Trener je rekao da ima slobodu u radu i da ceo klub dobro funkcioniše i dobro komunicira. Još jedna od stvari zbog koje ga navijači vole je ta što je ponikao u klubu i navija za njega.

-Ponikao sam u ovom klubu i nikad nisam bio navijač ni Zvezde ni Partizana. Poštujem ih, to su najveći klubovi u našoj zemlji, ali ja sam, kao većina klinaca iz kraja, igrao ovde i tu sam, u raznim funkcijama, više od 20 godina. Nemam simpatija ni prema jednom drugom klubu – rekao je Nikolić.

To ga, međutim, ne bi sprečilo da radi u nekom drugom klubu u Srbiji.

-Davno su prošle dečačke godine kada se više vodi emocijama nego razumom. Ja sam trener profesionalac i apsolutno sam spreman da radim u bilo kom klubu…i dajem sve što imam, znanje, energiju i strast. Ja volim svoj posao i baviću se sigurno njime još u nekom drugom klubu, bilo u zemlji, bilo u inostranstvu – rekao je on.

Povezana vest:  Tim Gaučosi pobedio na WINNER STAYS BELGRADE

Marko Nikolić ima 31 godinu i uz 37-godišnjeg trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i pomoćnog trenera reprezentacije, 38-godišnjeg Radovana Ćurčića važi za predvodnike novog trenerskog talasa u Srbiji. Mediji i navijači ih često navode kao donosioce pozitivnih reformi u srpski fudbal.

-Apsolutno poštujem obojicu. Oni su mi prijatelji. Sa trenerom Partizana se često viđam privatno. Radovan ne živi u Beogradu, ali se često čujemo. Svako ima nešto svoje, ali svi imamo strast prema radu i posvećenost poslu kojim se bavimo – rekao je Nikolić.

-Čast mi je i zadovoljstvo ako nas zaista tako gledaju, a na nama je da tu ulogu opravdamo. Godine su pred nama, na početku smo karijera…Ako na nas ikad padne odgovornost za budućnost srpskog fudbala, potrudićemo se da primimo tu ogovornost na pravi način i uz neke novine i strast koju osećamo promenimo nešto u pozitivnom smislu – rekao je Nikolić.