UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA, Grupa F

Čelsi za siguran prolaz, Spartak bez iluzija

 

Fudbaleri Čelsija dočekuju sutra moskovski Spartak u Grupi F Lige šampiona sa željom da obezbede mesto u drugoj fazi takmičenja, dok gosti, bar javno, nemaju prevelikih ambicija. Spartak je četvrti u ruskoj ligi posle serije od osam uzastopnih pobeda, ali u London dolazi bez nekolicine povređenih igrača. Čelsi je prvi u grupi sa devet bodova. Moskovljani imaju tri manje, a Olimpik iz Marselja može da se izjednači sa njima ako pobedi Žilinu u drugom sutrašnjem meču.

Spartak će biti bez napadača Arija, koji je povredio butinu u prvenstvenom meču protiv Zenita. Štoper Martin Štrancl takođe neće moći da nastupi jer ima sličnu povredu kao i Brazilac. Očekuje se međutim da će zaigrati drugi Brazilac, kreator igre Aleks. On zbog povrede nije igrao u prošlomesečnom porazu protiv Čelsija u Moskvi.

Povezana vest:  Pelegrini: Igranje bez prisustva navijaca uticaće i na Siti

Trener Valerij Karpin rekao je da se nada da će razgledanje Londona podići malo moral njegove ekipe.

-Kakvi su nam planovi za London? Da malo šetamo gradom, da pogledamo Stamford Bridž, ako neko do sada nije imao prilike da ga vidi. Šta drugo? – rekao je Karpin.

Čelsi je tokom vikenda sačuvao pet bodova prednosti u prvenstvu Engleske. Oni su u 10 kola Premijer lige postigli 27 golova i primili samo tri. Vezni igrač Spartaka Ajden Mekgidi nada se da će status autsajdera osloboditi njegov tim da zaigra dobro.

Povezana vest:  Šmajhel: Van Gal može da vrati Junajted na tron

-Od Čelsija se očekuje da dobije svaku utakmicu koju igra, tako da to ne utiče na nas. Želite da pobedite u svakoj utakmici, ali bi nerešeno bilo fantastično – rekao je škotski internacionalac.

Čelsi će biti bez Florana Malude, koji je sedam puta bio strelac u 10 kola Premijer lige. Francusko krilo povredio je članak tokom vikenda. Londonski tim biće bez Frenka Lamparda, Žozea Bosingve i Josija Benajuna, ali će se u tim vratiti Ramireš.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan u Borči, Zvezvda domaćin OFK Beogradu

Olimpik iz Marselja mora da pobedi Žilinu ako želi da zadrži realnu šansu da se plasira u drugu fazu takmičenja. Francuski tim je jedine bodove do sada osvojio prošlog meseca, kada je pobedio slovački tim sa 1:0.

Ako ništa drugo, francuska ekipa biće odmornija, jer nije igrala u prvenstvu prošlog vikenda, pošto je duel sa Renom otkazan zbog jake kiše.

-Nemamo nikakvih nedoumica, jako dobro znamo da idemo u Žilinu da pobedimo. Onda možemo da se koncentrišemo na utakmicu protiv Spartaka u Moskvi – rekao je vezni igrač Marselja Stefan Mbija.