gareth-baleLIGA ŠAMPIONA

 

Grupa A: Totenhem bolji od Intera, pobeda Tventea u Bremenu

 

Fudbaleri Totenhema savladali su večeras u Londonu milanski Inter sa 3:1 i u trećem kolu Grupe A braniocu titule prvaka Evrope naneli prvi poraz u novoj sezoni Lige šampiona.

Totenhem je do vođstva od 1:0 stigao u 18. minutu, kada je Rafael van der Vart iskoristio odlično dodavanje Luke Modrića.

Povezana vest:  Berluskoni prodaje Gazpromu deo deonica Milana

Odgovornost je zatim preuzeo Geret Bejl, trostruki strelac u susretu Totenhema i Intera u prošlom kolu, kada je italijanski šampion pobedio sa 4:3.

Bejl je u 61. minutu pronašao Pitera Krauča za vođstvo od 2:0.

Napadač Intera Samjuel Eto potom je u 80. minutu sedmim pogotkom u sezoni, što ga čini najboljim strelcom dosadašnjeg toka Lige šampiona, završnicu meča učinio neizvesnom.

Povezana vest:  Naput izručen SAD

Bejl je, ipak, u 89. minutu još jednom precizno centirao sa desne strane, a Roman Pavljučenko postavio konačan rezultat.

Totenhem je tako preuzeo lidersku poziciju na tabeli Grupe A pošto ima sedam bodova, koliko i Inter, ali bolji učinak u međusobnim duelima i bolju gol razliku.

Treći je sa pet bodova Tvente, koji je u Bremenu savladao Verder sa 2:0, umnogome zahvaljujući isključenju prvotimca domaćih Torstena Fringsa u 75. minutu.

Povezana vest:  Remi Evertona i Totenhema

Šest minuta kasnije Naser Hadli je Tventeu doneo prednost od 1:0.

Samo tri minuta potom Luk de Jong postigao je drugi gol i dokrajčio Verder.