Reprezentativci Togoa odustali od takmičenja
Angola_2010_LogoFudbalski reprezentativac Togoa Tomas Doševi rekao je danas da se njegova ekipa ipak neće takmičiti na Afričkom kupu nacija i da napušta Angolu, pošto je vlada pozvala nacionalni tim da se vrati u zemlju.
Doševi je rekao da se reprezentativci, uprkos tome što su ranije danas saopštili da će igrati na turniru, ipak vraćaju u Togo i da razumeju odluku vlade koja im je naredila da se vrate u zemlju.
-Potpuno razumemo odluku naše vlade da napustimo Angolu, pošto nismo dobili dovoljne garancije o bezbednosti. Mi smo želeli da igramo na turniru u čast poginulima, ali shvatamo – rekao je Doševi.
Doševi je rekao da će svi članovi reprezentacije doputovati u glavni grad Togoa Lome, pre nego što se vrate u svoje klubove.
Vlada Togoa optužila je danas organizatore takmičenja da nisu uspeli dovoljno da zaštite igrače.
Premijer Togoa Žilber Houngbo rekao je da je predsednički avion poslat u Angolu po reprezentativce.
-Angola i Afrička fudbalska konfederacija (CAF) nisu preduzele potrebne bezbednosne mere. Naša reprezentacija nije bila bezbedna – rekao je on.
U napadu koji se dogodio u petak u Angoli, poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije Togoa, a povređeno je osam ljudi.
Reprezentacija Togoa je u ponedeljak trebalo da igra prvu utakmicu na Afričkom kupu nacija protiv Gane.
Povezana vest:  Kreće prolećni deo SL: Radnički i Partizan jure Zvezdu