kleo_par_bragaLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

 

Novi poraz Partizana, nema proleća u Evropi

 

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Brage sa 0:1 u četvrtom kolu Grupe H Lige šampiona i izgubili šanse da i na proleće igraju na evropskoj sceni.

Pobednički gol za Bragu je u 35. minutu meča postigao Mojseš.

Crno-beli su tako ostali na začelju tabele Grupe H bez ijednog osvojenog boda. Braga je, posle dve pobede nad Partizanom, sakupila šest bodova i zauzima treće mesto na tabeli.

Duel sa Bragom bio je najbolja prilika za Partizan da se pomeri sa kote od nula bodova, ali srpski šampion nije uspevao da se izbori sa organizovanom odbranom portugalske ekipe.

Nije pomogla ni izuzetno ofanzivna postavka trenera Aleksandra Stanojevića, koji je prvi put ove sezone meč počeo sa petoricom napadački nastrojenih igrača: Sašom Ilićem, Almamijem Moreirom, Ivicom Ilievim, Pjerom Bojom i Kleom.

Braga je inicijativu prepustila srpskom šampionu, a prilike je tražila iz kontri, što joj je i uspevalo, posebno u prvom poluvremenu.

Prvi ozbiljniji šut, ipak, uputio je Partizan u osmom minutu, ali je golman Brage Felipe zaustavio šut Klea.

Povezana vest:  FK Crvena zvezda: Svi u Šabac, prvotimci predvode

Luis Agujar je uzvratio u 12. minutu, takođe pokušajem sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut ukrotio golman Partizana Vladimir Stojković.

Braga je novu šansu imala u 29. minutu kada je Mosoro petom progirao Agujara, koji se lako oslobodio Marka Jovanovića, ali je sa 15 metara šutirao preko gola.

BOJA-2Paulo Sesar je gol Partizana ugrozio u 34. minutu, kada je Pjer Boja pogrešio i na oko 30 metara od gola domaćih izgubio loptu, ali je napadač Brage iz prve ishitreno šutirao, pa je šansa propala.

Braga je, međutim, do vođstva stigla samo minut kasnije, kada je Agujar centrirao iz slobodnog udarca sa skoro 40 metara, a Mojseš pored uspavane odbrane Partizana glavom lobovao nepomičnog Stojkovića.

Boja je u 39. minutu pokušao da izjednači, ali je šutirao preko gola. U 43. minutu Sesar je snažno tukao sa 20 metara, ali je Stojković tada bio siguran.

Prvu priliku u drugom poluvremenu Partizan je imao u 51. minutu, ali je Alberto Rodrigeš u poslednjem trenutku loptu sklonio ispred Boje I poslao je u korner. Pet minuta kasnije Stojković je odbranio snažan šut Mateusa posle brze kontre gostiju.

Povezana vest:  FIFA: Nema dokaza o dopingu ruskih fudbalera

Napadi Partizana učestali su u poslednjih pola sata utakmice, ali realizacije nije bilo.

Iliev je, posle loše reakcije odbrane Brage na dubinsku loptu Moreire, u 59. minutu traljavo šutirao sa 10 metara, pa je Felipe ponovo uspeo da spasi svoj gol.

Radosav Petrović je u 64. minutu snažno šutirao sa više od 20 metara, ali je bio za malo neprecizan.

Priliku je u 80. minutu imao i Moreira posle centaršuta Stefana Babovića, ali je Felipe zaustavio i njegov šut sa šest metara iskosa.

Najbolju šansu crno-beli su imali u 81. minutu, kada je Ilić prevario dvojicu čuvara, ali je oklevao sa pasom sa korner linije. Na kraju se odlučio za Moreiru, ali je ispred njega u poslednjem trenutku intervenisao Leandro Salino.

Dve poslednje prilike propustio je Petrović, koji je u 83. Minute ramenom zahvatio loptu posle centaršuta Ilića, pa je lopta prošla daleko pored gola.

Petrović je u sudijskoj nadoknadi imao šansu da iskoristi novu pometnju u odbrani Brage, ali je iz prve sa oko 15 metara šutirao visoko preko gola što je publika ispratila zvižudcima.

Povezana vest:  Borusija Dortmund i Volfsburg u polufinalu nemačkog Kupa

moreira_PAR_BRAGANada navijača Partizana da će njihov omiljeni klub i na proleće igrati na međunarodnoj sceni tako neće biti ispunjena, već će crno-beli ovosezonski nastup u evropskim kupovima završiti duelom sa Šahtjorom u Beogradu i Arsenalom u Londonu.

-Zaslužena pobeda Brage. Bili su bolji, posebno u prvom poluvremenu, ali ne treba mnogo zameriti ovoj ekipi Partizana. Ima tu dosta klinaca, koje treba podržati na ove dve poslednje utakmice – rekao je posle meča kapiten Partizana Mladen Krstajić.

Meč je, inače, počeo minutom ćutanja za žrtve zemljotresa u Kraljevu. Na južnoj tribini navijači su okačili i ogroman transparent na kome je pisalo: – Možete da zabranite samo na papriu, ovo je ljubav.

Partizan: Stojković, Krstajić, Jovanović, Miljković, Lazevski, Petrović, Moreira, Ilić, Iliev (od 78′ Šćepović), Boja (od 59′ Babović), Kleo.

Braga: Felipe, Rodrigeš, Moišeš, Mosoro (od 51′ Salino), Elderson, Luiš Agujar, Alan (od 69′ Andreš Madrid), Paulo Sesar, Silvio, Vandinjo, Mateus (od 88′ Lima).

PHOTO: ataimages.rs