murnjo_konferencijaŽoze Murinjo: Utakmica s Atletikom je kao i svaka druga

 

Za najjači tim za susret protiv Atletika odlučio se Realov trener Žoze Murinjo u najavi madridskog derbija koji se na Santiago Bernabeu igra u nedelju u sklopu 10. Primerinog kola.

Utakmica je to koju „kraljevi“ dočekuju na prvom mestu bez ijednog poraza i sa sve četiri domaće pobede, ali i koja briše pravila u 90 minuta. Svestan je toga i portugalski strateg vodeće Primerine ekipe pa zato i kreće po puni plen, uz to odbacujući važnost samog susreta za veliku većinu žitelja Madrida.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Partizan i Zvezda danas igraju za Ligu Evrope

-Nama je to samo još jedna utakmica u nizu, nikakav poseban ispit. Moj tim ne igra da bi pobeđivao u derbiji, već za titulu na kraju sezone. Za to će, pak, potrebna biti i ova tri boda- kaže Murinjo.

-Ko će igrati? Oni koji danas startuju mogu sutra da sede na klupi, a isto važi i u drugom smeru. Važan je tim. Želim pobedu protiv Atletika, ne zato što je to Atletiko ili zato što je derbi, već zato što ona donosi bodove. Moraćemo za njih biti na najvišem nivou – dodao je Murinjo i naklonio se suparničkom golmanu Davidu de Gei.

Povezana vest:  Partizan organizuje trening kamp za decu u Čikagu

-Atletiko ima mladog golmana koji je, na moju žalost, poput Ikera Kasiljasa.

Upravo je De Gea najavio susret s druge strane: – Realu nećemo olakšati. Nadam se dobroj utakmici i za nas pozitivnom raspletu. Njihova je forma dobra, ali i mi smo u pozitivnom tonusu. Ronaldo? Dobro mu ide, ima sreće u napadu.