carlos_quariez_portugal_trenerKarlos Keiroš dobio još jednu kaznu

 

Portugalski fudbalski savez (FPF) kaznio je bivšeg selektora Karlosa Keiroša tromesečnom zabranom rada u fudbalu i novčanim iznosom od 1250 evra.

Razlog novoj kazni su optužbe koje je Keiroš izneo na račun podpredsednika FPF-a Amandija de Karvalja još u vreme dok je bio selektor.

Keiroš je, naime, malo pre nego što je smenjen u septembru zjavio kako se De Karvaljo urotio protiv njega i da ga želi maknuti sa selektorske funkcije. Na kraju se to i dogodilo, a Keiroš je platio loš start u kvalifikacije za Euro 2012. godine, odnosno remi protiv Kipra i poraz od Norveške.

Povezana vest:  Kalu potpisao za Lil

Uz to, pre smene, FPF ga je suspendovao na mesec dana jer je uoči Svetskog prvenstva u Južnoj Africi vređao i ometao u radu službenike antidopinške komisije koji su nenajavljeno došli u kamp portugalske reprezentacije. Naknadno je Portugalska antidopinška agencija Keirošu povećala kaznu na šest meseci, ali je tu suspenziju, dok se ne sprovede revizija slučaja, zamrznuo Međunarodni sportski sud kojem se žalio 57-godišnji trener.

Povezana vest:  Srbija i Rusija odigrale 1:1 u Dubaiju