Mario_Balotelli_civil

Baloteli: Napustiću EP ako me budu vređali zbog boje kože

 

Napadač fudbalske reprezentacije Italije i engleskog Mančester sitija Mario Baloteli rekao je da će napustiti predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini ako ga navijači budu vređali na rasnoj osnovi, preneli su danas svetski mediji. On je dodao da bi „ubio“ onoga koji bi mu na ulici dobacio bananu.

-Videćemo šta će se desiti na Evropskom prvenstvu… Ako dođe do rasizma odmah ću napustiti teren i vratiti se kući – rekao je Baloteli za časopis Frans fudbal.

Povezana vest:  Fifa i Adidas produžili ugovor do 2030. godine

-Da mi neko dobaci bananu na ulici završio bih u zatvoru, pošto bih ga ubio – dodao je tamnoputi fudbaler.

Baloteli je kazao da se nada da će Evropsko prvenstvo proći bez problema.

-Živimo u 2012. godini i takve stvari su neprihvatljive. Rasizam jednostavno ne mogu da podnesem. Videćemo šta će biti, a nadam se da neće biti problema – istakao je italijanski napadač poreklom iz Gane.

Povezana vest:  Juventus ubedljiv u Udinama, Brkić isključen

Dok je igrao za Inter iz Milana, Baloteli je često bio meta navijača u Italiji zbog svoje boje kože. Kako je rekao, jednom se u Rimu umalo potukao sa osobama koje su ga vređale dok je sedeo u kafiću.

-Bila su tu dva ili tri momka koji su me vređali. Srećom po njih, brzo je došla policija pošto sam bio spreman da ih zaista ‘uništim’ – rekao je Baloteli.

Povezana vest:  Među optuženima za korupciju i Ivan Obradović

On je dodao da ne misli za sebe da je pobunjenik.

-Ja mislim da sam genije, ali ne i pobunjenik. Imam svoj život, svoj svet i radim ono što želim, bez da ikome dosađujem. Talenat koji mi je dao bog je fantastičan, ali mi je i teško jer se stalno suočavam sa ljudima koji me osuđuju – kazao je Baloteli.

Reprezentacija Italije učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Grupi C sa Španijom, Hrvatskom i Republikom Irskom, a utakmice će igrati u Poljskoj.