buffon_juventus

Bufon na ispitivanju u policiji

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije i golman Juventusa Ðanluiđi Bufon poslednji je u nizu igrača koje će ispitati policije nakon najnovije afere oko nameštanja utakmica. Prema pisanju Gazete delo sport policija će ispitati Bufona zbog njegove izjave date posle utakmice prethodne sezone u Seriji B između Sijene i Novare (2:2) za koju se sumnja da je nameštena.

Povezana vest:  Jusein Bolt posetio FIFA, dobio poziv na Mundijal

-Ako dve ekipe žele da odigraju nerešeno, onda je to njihova stvar. Bolje dvoje povređenih nego jedan mrtav – rekao je tada Bufon.

Tužilac iz Kremone Roberto Di Martino koji vodi istragu nezvao je tu izjavu pogrešnom interpretacijom i savetovao Bufonu da ubuduće ne daje slične komentare. Trener Sijene na pomenutom meču bio je sadašnji šef stručnog štaba Juventusa Antonio Konte.

Povezana vest:  Tuča navijača Zenita i Spartaka u Moskvi

Osim njega u najnovijoj aferi sasušani su reprezentativci Italije Domeniko Krišito, koji je zbog toga odlučio da ne putuje na EP, zatim defanzivac Juventusa Leonardo Bonući, dok su uhapšeni kapiten Lacija Stefano Mauri i bivši fudbaler Ðenove Omar Milaneto. Italijanski premijer Mario Monti rekao je posle svega da bi možda najbolje rešenje za fudbal u toj zemlji bilo da se suspenduju sva takmičenja na dve do tri godine.

Povezana vest:  Breno ćeliju zamenio fudbalskim terenom