adem_ljajic

Rasim Ljajić: Adem je pogrešio, ali treba mu pomoći

 

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je fudbaler Adem Ljajić napravio grešku, jer nije hteo da peva himnu Srbije, ali da sad nikako ne bi trebalo uništiti jednu sportsku karijeru.

-Sigurno je da je napravio grešku, ali umesto da mu se pomogne da iz nje izađe pokrenuta je histerija da se uništi jedna sportska karijera – rekao je Ljajić u intervjuu za nedeljnik Novi magazin.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Holanđani nastavili teror, BiH i Grčka trku za Mundijal

On je dodao da mladi fudbaler mora da poštuje pravila koja je potpisao i državu u kojoj živi, ali da njegov patriotizam nije sporan.

-Njegov otac mi je sto puta rekao da Adem ima ponude od zemalja u regionu da igra za njih, ali da ih je sve odbio i ostao u Srbiji. Njegov patriotizam je nesporan i treba dalje da se dokazuje na terenu. Treba da mu pomognemo i Fudbalski savez i svi mi – zaključio je Ljajić.

Povezana vest:  Stanojević traži ubedljive pobede da bi utišao kritičare

Adem Ljajić je pre dva dana odstranjen iz reprezentacije Srbije, jer uoči prijateljskog meča sa Španijom, kako je rekao, iz ličnih razloga, nije pevao himnu. Na taj način prekršio je kodeks o ponašanju koji je potpisao na insistiranje novog selektora Siniše Mihajlovića. Međutim, nakon toga njegov otac Sahmir se izvinio za postupak svog sina, obrazložio da nije pevao himnu pošto ne zna tekst i zatražio da se preko njegovih leđa ne vode politička prepucavanja.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Čileanci odlični u kvalifkacijama