zvezda_ofk_bg_3Crvena zvezda bolja od OFK Beograda

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras OFK Beograd sa 1:0, u 11. kolu Superlige i prekinuli malu seriju od dva uzastopna poraza u prvenstvu. Zvezda je do tri boda stigla pre svega zahvaljujući dobrom početku, jer je već posle 23 sekunde Kadu izbio sam pred Bojana Šaranova, ali je golman OFK Beograda odbranio njegov šut.

Vođstvo od 1:0 Zvezda je stekla u 14. minutu kada je Pavle Ninkov centrirao sa desne strane, a Miloš Trivunović glavom pogodio sa pet metara. OFK je potom uspostavio terensku ravnotezu, a najbolju priliku da izjednači u prvom poluvremenu imao je u 17. minutu kada je Jovan Radivojević pobegao odbrani Zvezde, ali je golman Saša Stamenković spasio svoju mrežu.

Povezana vest:  Forbsova lista, Mančester Junajted najbogatiji klub na svetu

Do kraja poluvremena Zvezda je imala još dve dobre šanse, kada je Andrija Kaluđerović u 21. minutu glavom šutirao pored gola i kada je Šaranov u 40. minutu zaustavio novi pokušaj Kadua.

zvezda_ofk_bg_1Brazilac je imao prvu šansu i u drugom poluvremenu, ali je u 47. minutu neometan sa 10 metara šutirao pravo u golmana.

Inicijativu je potom preuzeo OFK Beograd koji je najopasniji bio u 81. minutu kada je Luka Merdović prošao po desnoj strani, a Stamenković istrčao na 15 metara od svog gola i otklonio opasnost iako je protivnički napadač prvi stigao do lopte.

Povezana vest:  Jagodinci preokretom do bodova protiv Nišlija

Zvezda je svoje šanse tražila iz kontranapda i posle prekida, a najbliža golu bila je u 62. minutu kada je Kaluđerović posle ubacivanje sa leve strane slabo zahvatio loptu, pa je prilika propala.

Utakmicu je obeležilo navijanje pristalica Crvene zvezde koji su kao i simpatizeri Rada na utakmici u Subotici pre dve nedelje, uzvikivali parole „Spasi Srbiju i ubij se, Borise“, upućene predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Povezana vest:  Baloteli: Ovo je kraj

Njihova parola bila je i „I da mi ponude 10 miliona, ne boj se ti…“, što je slično navijačkoj pesmi Zvezde, međutim, pretpostavlja se da se odnosi na nagradu za Ratka Mladića.

PHOTO: ataimages.rs