murinjo_klupaMančester Siti umesto Manćinija želi – Murinja

 

Novac u kojem pliva, vlasniku Mančester Sitija, šeiku Mansouru bin Zajedu al-Najanu, dao je ideju da krene u misiju koja se zasad čini potpuno nemogućom – dovođenje Žozea Murinja.

Nije tajna da je pozicija italijanskog menadžera Roberta Manćinija sve nesigurnija, posebno nakon tri uzastopna poraza, dva u Premierligi (Arsenal, Volverhempton) i jednog u Ligi Evrope (Leh).

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGA EVROPE, AIK Stokholm eliminisao moskovski CSKA

Iako čelnici kluba u javnim istupima podržavaju trenera, svaki sledeći neuspeh bi mogao da znači i njegov odlazak s Eastlandsa. A u tom slučaju Mansour je spreman da ispiđe na ček iznos za koji smatra da će slomiti i aktuelnog trenera Real Madrida.

-Ako se raziđemo s Manćinijem, postoji samo jedan jasan kandidat koji bi ga mogao da ga zameni. Izvršni odbor neće imati pravo odlučivanja, odluka će stići direktno od vlasnika, a nije tajna da on voli Murinja – prenosi Mirror izjavu neimenovanog izvora iz kluba.

Povezana vest:  Torino lako sa Sampdorijom, Juventusu bod u Udinama

Uprkos želji arapskog milijardera, doista se čini nemogućim da Murinjo uskoro dođe u Mančester Siti. Ovo je leto došao u Real u kojem mu sjajno ide, a isto tako, ni u Madridu nema malu platu. Teško je zato verovati da bi mogao da napustitSantijago Bernabeu pre nego što ponovi uspehe kakve je imao u Portu, Čelziju ili Interu.

Povezana vest:  Toti: Hoćemo titulu, neka se ponovi 2001. godina

Svesni su toga i u Sitiju, pa imaju i rezervne i znatno realnije opcije – bivšeg trenera Aston Vile Martina O’Nila i aktuelnog menadžera Totenhema Harija Redknapa.