Hoara_PSZ_MarseillePSŽ preko najvećeg rivala do vrha tabele, gol Ljuboje u pobedi Nice

 

U velikom derbiju na Parku prinčeva PSŽ je s 2:1 savladao Marsej, svoje najveće rivale i preuzeo vrh na tabeli. Sva tri pogotka pala su u prvoj četvrtini utakmice. Već u 9. minuti je domaćin poveo. Neneov udarac iz daljine golman gostiju Mandanda nije uspeo da kontroliše, a na odbijenu loptu je pritrčao Mevul Erding i nekako je spremio u mrežu.

U 19. minuti, nova radost za domaće navijače. Nene je sjajnim lobom prebacio gostujuću odbranu, a u prostor je pravovremeno utrčao Horau, te je iz prve volejem poslao loptu kroz noge Mandandi.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa H: Nove pobede Arsenala i Šahtjora, porazi ostalih

U 23. minuti, pogotku su se radovali i gosti. Gignac je s desne strane oštrom niskom loptom ugrozio gol domaćeg vratara Edela koji je odbio loptu, a odbijena lopta je iz blizine Lučo Gonzales smestio u mrežu.

Gosti su držali više loptu u svojim nogama (55 posto), imali su i više udaraca na gol (15-11), ali u onome najvažnijem, pogocima, uspešnija je bila pariska ekipa, koja je pobedom preskočila Marsej na trećem mestu na tabeli.

Povezana vest:  Sa Pintu: Šansu moramo da uhvatimo sa obe ruke

Fudbaleri Nice pobedili su danas na svom terenu ekipu Tuluza rezultatom 2:0 u meču 12. kola Prve lige Francuske. Golove za Nicu postigli su srpski internacionalac Danijel Ljuboja u 18. i Sada u 90. minutu. Lil je na svom terenu pobedio lidera šampionata ekipu Bresta 3:1. Golove za Lil dali su Sou 41, Žervinjo u 51. i Hazard u 76. minutu. Jedini strelac za goste bio je Poje u 62. minutu. Monako je u gostima pobedio Nansi 4:0, dok je Lens bio bolji od Monpeljea 2:0.

Povezana vest:  Milijaš: Ova ekipa je zaslužila titulu

PSŽ sada ima 19 bodova, a Marsej je ostao na 18, ali uz utakmicu manje. Prve dve pozicije zauzimju Brest s 21 bodom i Ren s 20, ali također uz utakmicu manje.