aleksandar_krstic_kzn_2010_3LAV KUP SRBIJE

Kristić: Plasman u polufinale Kupa je dovoljan motiv

 

Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je danas da se nada da će njegova ekipa u duelu sa Teleoptikom u četvrtfinalu Kupa prikazati bolju i borbeniju igru, i istakao da joj ne treba veći motiv od plasmana u polufinale.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 sati na svom stadionu igraju četvrtfinale Kupa Srbije protiv Teleoptika, trinaestoplasirane ekipe Prve lige Srbije.

-Kup ulazi u završnicu, ostalo je osam ekipa i to govori o kvalitetu Teleoptika, koji je izbacio dva superligaša, Smederevo i OFK Beograd. Nadam se maksimalno angažovanoj, borbenoj i boljoj igri, pobedi i plasmanu u polufinale Kupa – rekao je Kristić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da očekuje snažan otpor Teleoptika, koji je filijala Partizana.

Povezana vest:  Anelka u Indiji?

-Protiv Zvezde sve ekipe pružaju 150 odsto mogućnosti, pa to očekujem i od Teleoptika. Oni su mlada ekipa, igraju lep fudbal, trener Zvonko Varga se trudi da igraju moderno i lepo. I mi imamo motiv – plasman u polufinale – rekao je Kristić.

On je dodao da nije zadovoljan igrom u poslednje tri utakmice i da ekipi nedostaju golovi igrača sredine terena, ali je ocenio da će ekipa igrati bolje kada prebrodi psihološku barijeru.

-Igra na prethodne tri utakmice nije bila na nivou Crvene zvezde. I pre toga je bilo dobrih i manje dobrih mečeva, a ono što je nedostajalo jesu golovi veznih igrača, angažovanost veznog reda i njihova želja da pomognu napadačima – rekao je Kristić.

Povezana vest:  Nova podloga na Vembliju

-I kada smo pobeđivali i igrali dobro, kod igrača je postojala psihološka barijera. Ako i nju prebrodimo, igraćemo bolje – dodao je trener Zvezde.

Kristić je istakao da nijednom nije pomenuo Partizan i neregularnost takmičenja kada je dao izjavu povodom prvenstvene utakmice BSK-Partizan, na kojoj je trener Borčanaca Milenko Kiković odmorio par iskusnih prvotimaca.

-Nisam do sada komentarisao Partizan ni Stanojevićev rad. On je dobar trener, poznajem ga privatno. Moja izjava je bila vezana za potez Kikovića da će odmarati igrače protiv Partizana. Tu su novinari iskoristili svoj talenat, pa ulepšali priču, ne želim da se bavim napisima iz štampe – rekao je Kristić.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević danas je rekao da je Kristićeva izjava nekorektna i da devalvira struku i rezultate crno-belih.

Povezana vest:  Ljajić se povredio, odsustvuje 15 do 20 dana

-Nijednog trenutka nisam komentarisao Partizan, utakmicu protiv BSK-a nisam ni gledao. Nisam komentarisao ni regularnost takmicenjanja. Možda Stanojević nije dobro shvatio moje reči – dodao je Kristić.

Fudbaler Zvezde Miloš Trifunović rekao je da njegova ekipa mora da popravi igru, ali da očekuje da će protiv „optičara“ izboriti plasman u polufinale.

-Očekuje nas teška utakmica, Teleoptik je pobedio dve ekipe iz Super lige. Ne poznajem ih dovoljno, ali znam da ima dosta dobrih igrača. U poslednjim utakmicama odigrali smo nešto slabije, ali nadam se pobedi – rekao je Trifunović.

Karte za utakmicu prodavaće se po ceni od 200, 400 i 500 dinara, a godišnje ulaznice ne važe.