ole_gunar_solsherSolskjer napustio Mančester da bi preuzeo Molde

 

Bivši fudbaler Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer napustio je klub i najavio je da će se vratiti u svoju zemlju, Norvešku, gde će raditi kao trener kluba Molde. Solskjer ima 37 godina, a danas je potpisao ugovor sa svojim starim klubom, koji će preuzeti u januaru, za godišnju platu od 2,4 miliona norveških kruna (nešto manje od 300.000 evra), uz koju će dobiti i deo marketinških prihoda.

Nekadašnji napadač je otac troje doce, a rekao je da su porodični razlozi bili presudni u odluci da se vrati u Norvešku posle 14 godina u Mančester junajtedu. Solskjer je došao u Junajted 1996. godine iz Moldea. Navijače je osvojio svojom sklonošću da postiže odlučujuće golove u poslednji čas, među kojima je najpoznatiji i najvažniji u finalu Lige šampiona protiv Bajerna 1999. godine.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa B, Lion želi četvrtu pobedu i plasman u drugu fazu

Na Old Trafordu je igrao duže nego bilo koji drugi napadač, a u 367 utakmica postigao je 128 golova. Igranje je, međutim, ostavio 2007. godine zbog povrede kolena, posle čega je postao član stručnog štaba.

-Bio je fantastični službenik i imao je udela u razvoju naših mladih igrača. Mislim da mu je karijera izuzetnog profesionalnog fudbalera dala osnovu da bude trener. Imao je sjajan uvod u posao s našim rezervama i ovo je pravi čas da Ole preuzme neku ekipu – rekao je trener Junajteda Aleks Ferguson.

Povezana vest:  Njeguš: Prvi radni dan počeću uz osmeh

Solskjeru će u Moldeu društvo praviti njegove kolege iz Mančestera Mark Dempsi i Ričard Hartis, koji će raditi kao njegovi pomoćnici. Klub je dva puta osvajao prvenstvo Norveške, ali je ovu sezonu završio kao 11.

Novi trener je rekao da je ubeđen da će sledeća godina biti velika za klub koji 2011. slavi 100 godina postojanja.

Povezana vest:  Đovinko zabrinut zbog povrede

-Biće to godina proslava i tim će sigurno osvajati titule. Ovo je posao iz snova. Razgovarao sam o svojoj budućoj karijeri sa ser Aleksom Fergusonom i on mi je savetovao da preuzmem klub u kome ima ljudi s kojima bih voleo da radim. Izbor je zato bio lak – rekao je.

-Radujem se povratku u Molde posle 14 godina u Mančesteru – dodao je Solskjer.