aleksandar_kristic_cz_javorKristić: Zvezda ide na Banjicu po bodove i bolju igru

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić rekao je danas da razmišlja samo o pobedi protiv Rada u derbiju 12. kola Super lige, iako je svestan da je potrebno da njegova ekipa igra bolje nego u prethodnim utakmicama.

-Mi smo bolje plasirana ekipa na tabeli, imamo svoj renome kao klub i kao tim. Teška je svaka utakmica koju igrate u gostima i to protiv ekipe koje je u vrhu tabele. Ipak, kada radite u Crvenoj zvezdi ni protiv jednog rivala ne možete da budete zadovoljni samo bodom – istakao je Kristić na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde.

Povezana vest:  Borusija Dortmund ne da čelnu poziciju

Crveno-beli su u prošlom kolu na svom terenu savladali OFK Beograd sa 1:0.

-Sigurno ću promeniti neke stvari za sutrašnju utakmicu, jer je potrebno da trgnemo ekipu. Pre svega, moramo da odigramo angažovanije nego do sada – kazao je Kristić.

Ekipa Rada predstavlja najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva i ima samo bod manje od Crvene zvezde i četiri manje od vodećeg Partizana.

-Rad ove godine igra odlično, a njihov trener Marko Nikolić je napravio ono što želi. Poštujemo ih kao dobru ekipu, kompaktnu celinu – kazao je Kristić, koji u nedelju zbog žutih kartona neće moći da računa na igrača sredine terena Avala Isaha.

Povezana vest:  Rusija – Slovenija 2:1 (1:0)

Na novinarsko pitanje kako komentariše suđenje u dosadašnjem toku Super lige, Kristić je rekao:

-Sudije kao da se plaše na našim utakmicama. Mislim da je bilo nekih grešaka na našu štetu, nije nam sviran nijedan penal u 14 utakmica kako sam ja trener, a poništeno nam je pet golova, od kojih neki pod sumnjivim okolnostima. Ipak, imamo mi i svoje probleme u igri kojima treba da se bavimo.

Najbolji strelac Crvene zvezde ove sezone Andrija Kaluđerović letos je prešao na Marakanu baš iz redova banjičkog superligaša.

-Ne znam kako će me dočekati navijači Rada, ne bavim se time previše. Maksimalno sam koncentrisan na to da pobedimo u nedelju. Zvezda je favorit i zanima me samo pobeda na Banjici – kazao je on.

Povezana vest:  Antić: Ponovo sami odlučujemo o svojoj sudbini

-Možda će kod mene malo proraditi emocije, ali će to proći čim počne utakmica – dodao je Kaluđerović.

On je naveo i da je Rad veoma dobra ekipa, koja ima odličnog trenera.

-U pitanju je tim koji je neko vreme na okupu, a trener Nikolić duže vreme radi s njima. Sada ih, uz dobru igru, prati i sreća i to je razlika u odnosu na prošlu sezonu – naveo je on.

Derbi utakmica 12. kola Super lige Rad-Crvena zvezda igra se u nedelju od 13 sati na stadionu na Banjici.