marko_nikolic_trener_fk_radNikolić želi da nastavi niz pobeda na svom terenu

 

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde pokušati da nastavi seriju nepobedivosti na svom terenu i najavio veliku borbu za dobar rezultat.

-Biće to praznik fudbala na Banjici. Imamo bod zaostatka, a naša je obaveza da na svom terenu nastavimo dugu seriju nepobedivosti. Poslednji put smo na Banjici poraženi upravo od njih (0:3), u martu. Ostavićemo poslednji atom snage i sve što imamo da bismo došli do pobede i dobrog rezultata – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Rada će u nedelju od 13 sati dočekati Crvenu zvezdu u utakmici 12. kola Super lige Srbije. Zvezda je druga na tabeli sa 25 bodova i ima bod više od „građevinara“. Prvi je Partizan sa 28 bodova.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Grčki defanzivac propušta prvi meč protiv Južne Koreje

-Zvezda ima respektabilan skup igrača i izuzetne pojedince koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu. Ozbiljno se spremamo, dobra je atmosfera u klubu, imamo mnogo samopouzdanja. Verujem u kvalitet mojih igrača i njihovo zajedništvo na terenu i da će biti spremni da to demonstriraju, kako bismo imali pravo da se nadamo – rekao je Nikolić.

-U nedelju moramo da budemo izuzetno motivisani, da budemo spremni da se bacamo na svaku loptu po terenu. Moramo da budemo disciplinovani i koncentrisani, da zadržimo naš nivo igre i podignemo ga za stepenicu na viši nivo. Nadamo se dobrom rezultatu, ako Zvezda bude bolja od nas pružićemo im sportski ruku, ali verujem u svoj tim i nadam se da tako neće biti – dodao je trener Rada.

Povezana vest:  Stanković se vratio treninzima Intera

Nikolić je istakao da može da računa na sve igrače, pošto nema problema sa povredama i suspenzijama. Kapiten Rada Radomir Koković ocenio je da je Zvezda favorit u nedeljnoj utakmici, ali da se, ipak, nada dobrom rezultatu.

-Za protivnika imamo drugoplasiranu ekipu, polufinalistu Kupa i oni su favoriti. Nadam se da uz maksimalni odnos prema igri možemo da napravimo dobar rezultat. Njima ne odgovara bod na Banjici, pa očekujem otvorenu igru, pošto ćemo i mi igrati napadački – rekao je Koković.

Povezana vest:  Čović: Imamo mnogo problema, Stojadinović ostaje

Bivši fudbaler Rada Andrija Kaluđerović igra u Zvezdi ove sezone i najbolji je strelac crveno-belih.

-Svi dobro znamo Andriju, privatno smo dobri i to može da bude naša prednost. Znamo njegove vrline i mane, pokušaćemo to da iskoristimo da ga zaustavimo – rekao je Koković.

Selektor Srbije Vladimir Petrović uvrstio je danas fudbalera Rada Miloša Dimitrijevića na spisak za prijateljsku utakmicu protiv Bugarske. Dimitrijević je prvi igrač Rada, posle Nemanje Pejčinovića, koji je pozvan u nacionalni tim.