ray-wilkinsPomoćni trener Rej Vilkins otišao iz Čelsija

 

Pomoćni trener Čelsija Rej Vilkins napustio je londonski klub pošto uprava nije želela da produži saradnju sa njim, saopšteno je danas.

-U ime svih ljudi u klubu želim da zahvalim Reju na svemu što je učinio za Čelsi. Želimo mu sve najbolje u budućnosti – naveo je u saopštenju izvršni direktor Čelsija Ron Gurlej.

Povezana vest:  Sudar Junajteda i Sitija može da odluči i o tituli

Čelsi nije naveo razlog za, kako britanski mediji navode, neočekivanu odluku.

Vilkins (54) je 1973. godine kao 17-godišnjak počeo igračku karijeru u Čelsiju, a u dva navrata je bio pomoćni trener ekipe sa Stamford Bridža.

Od 1999. do 2000. godine bio je pomoćnik Đanluki Vijaliju, a u septembru 2008. vratio se u Čelsi i asistirao Luisu Felipeu Skolariju, a zatim i Gusu Hidinku i sadašnjem treneru Karlu Anćelotiju.

Povezana vest:  Milan lako do bodova u Peskari

U Anćelotijevoj biografiji, koja je objavljena pre dva meseca, italijanski trener je naveo da je Vilkins odigrao važnu ulogu u skorijim uspesima londonskog kluba, koji je prošle sezone osvojio „duplu krunu“.

-Rej je jedan od malobrojnih, uvek prisutan, plemenit, čijim venama teče Čelsijeva plava krv. Njegovo srce kuca na dva jezika i to mi je mnogo pomoglo. Bez njega ništa ne bismo osvojili, a pogotovo ne bismo

Povezana vest:  Bufon: Završavam karijeru 2018.

počeli prošlu sezonu supersoničnom brzinom – naveo je Anćeloti u autobiografiji.