ibrahim-afellayAfelaj na pragu transfera u Barselonu

 

Holandski reprezentativac u redovima PSV-a, Ibrahim Afelaj (24), trebao bi, prema pisanju Voetbal Internacionala, u zimskom prelaznom roku da zameni svoj aktuelni klub s Barselonom.

Navodno su u toku pregovori između Barseloninog podpredsednika Josepa Marije Bartomeua te tehničkog odnosno generalnog direktora PSV-a, Marcela Brandsa i Tinyja Sandersa, a transfer bi i službeno trebao da bude realizovan na zimu.

Povezana vest:  Stojanović: Gledaoci su uživali

U PSV-u su voljni da prodaju Afelaja čim pre kako bi na njemu nešto i zaradili budući da mu ugovor ističe na kraju sezone, dok se kao visina odštete spominje brojka od tri miliona evra.

Ukoliko zaista do realizacije posla i dođe, tako će se nastaviti dugogodišnja tradicija prema kojoj katalonski gigant u svoje redove dovodi holandske igrače. Jedan od pionira bio je Johan Krojf koji je 1973. stigao iz Ajaksa.

Povezana vest:  Venger: Voleo bih da Vilšir nije pozvan u reprezentaciju

Također bi to moglo da znači da su u redovima Barselone odustali od ideje dovođenja Luke Modrića iz Totenhema koja se neko vreme provlačila kroz španske medije, jer Afelaj igra također u veznom redu kao i hrvatski reprezentativac.