Roberto_ManciniNavijači Sitija otvoreno iskazali nezadovoljstvo Manćinijem

 

Tek osvojeni bod njihovih ljubimaca protiv slabašnog Birmingema (0-0) u utakmici 13. kola engleskog prvenstva izazvao je veliko nezadovoljstvo navijača Mančester Sitija na Gradskom stadionu u Mančesteru.

Bila je to utakmica u kojoj je Siti bio bolja ekipa na terenu, ali nije uspeo da pronađe put do mreže, a tokom susreta navijači „građana“ otvoreno su iskazivali svoje nezadovoljstvo protiv italijanskog menadžera Roberta Manćinija po prvi put u 11 meseci koliko sjedi na klupi.

Povezana vest:  Tohir: Moramo da pobedimo Veronu, taj meč određuje sezonu

-Imali smo 17 prilika u drugom poluvremenu. U redu, možda smo u prvom poluvremenu igrali malo sporo, ali igrači nisu roboti. Igraju svaka tri dana jednu utakmicu i umorni su – izjavio je Manćini koji je navijače Sitija posebno iziritirao pet minuta pre kraja kada je iz igre povukao napadača Karlosa Teveza, a uveo defenzivnog veznjaka Gareta Berija.

Dovelo je to salve zvižduka i nezadovoljstva na Gradskom stadionu.

-Mislio sam da ćemo uvođenjem Berija doći u bolju poziciju za stvaranje gol-prilika. Karlos se mučio s povredom poslednje dve ili tri nedelje, pa sam odlučio da ga je bolje zameniti. Navijači misle da ako stavite četiri napadača istovremeno u igru da ćete postići četiri gola, ali fudbal tako ne funkcioniše. Naravno da mogu da shvatim njihove frustracije, ali i ja sam frustriran. I ja želim da dajemo golove i pobeđujemo – dodao je italijanski strateg čija je ekipa s 15 postignutih golova nakon 13 odigranih kola najneefikasnija ekipa od prvih šest na tabeli, a nije postigla gol  na domaćem terenu u poslednja tri premierligaška susreta.

Povezana vest:  Robi Kin ide kod Bekama u LA Galaksi

Na kraju je Manćini odbacio tezu o pritisku na vlastitim leđima nakon poslednjeg u nizu slabijih rezultata.

-Ne osećam nikakav pritisak. Pa mi smo na četvrtom mestu. Imamo problema jer kada Tevez ne da gol, onda i mi ne postižemo, ali na tome ćemo nastaviti da radimo.