pep_gvardiolaPep Gvardiola: Viljareal me impresionirao!

 

Trener Barselone Pep Gvardiola s puno je komplimenata počastio ekipu Viljareala.

Barselona je u subotu u sklopu 11. kola Primere svladala Viljareal s 3-1, te upisala petu uzastopnu pobedu u Primeri koja ju je, barem do nedelje, lansirala na prvo mesto. Barselona sada ima 28 bodova na vrhu tabele, a Real Madrid, koji će u nedelju gostovati kod Sportinga u Hihonu, 26. Viljareal na trećem mestu ostao je na 23 boda.

Povezana vest:  Monpelje trijumfom u Renu na korak od osvajanja titule

Vilja je postigao gol za domaćine u 22. minuti za 1-0, ali je ubrzo potom Brazilac Nilmar svojim sedmim golom poravnao na 1-1. Ali, u nastavku je blistao Lionel Mesi, koji je s dva pogotka osigurao mirnu završnicu i pobedu domaćinu. Mesi je stigao do brojke od 10 golova ove sezone.

Gvardiola je nakon dvoboja dosta reči potrošio na ekipu Viljareala.

Povezana vest:  Mladi fudbaler Stouka priznao ubistvo

-Viljareal me impresionirao. Nije slučajno da su na tako visokom nivou već godinama. Ta je ekipa pravi dragulj, kako vas samo pritišću u napadu. Vilareal je bio naš najteži protivnik ove sezone na našem terenu. Bila je to brutalna utakmica – komentarisao je Gvardiola.

Barselonin trener posebno je pohvalio Erika Abidala, koji je na uskočio na mesto srednjeg odbrambenog umesto suspendovanog Žerarda Pikea.

Povezana vest:  Domenek ostaje selektor Francuske

-Abi je bio spektakularan. Dao je pola života kako bi ukrotio dvojicu tako opasnih napadača kao što su Nilmar i Rosi. Zadnjih nekoliko utakmica odigrali smo jako dobro, moji se igrači dobro osećaju na terenu, fizički su bili celu utakmicu protiv Vilareala na visokom noviui, to je najvažnije.