fabio_kapelo_1_engleskaKapelo upozorio fudbalere na alkohol

 

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo upozorio je danas igrače da bi posledice konzumiranja alkohola mogle ozbiljno da utiču na njihove karijere.

Kapelo je na alkohol upozorio igrače nakon što su britanski mediji ove sezone redovno objavljivali fotografije fudbalera kako se uz piće zabavljaju na žurkama.

-Video sam slike. To je sastavni deo života, ali ljudi moraju da budu oprezni. Kada idete u pab, bar ili hotel telefonske veze su užasne… Ali, sada je drugačije, jer zahvaljujući mobilnim telefonima možete da saznate šta se događa u nečijem životu. Sve može da se snimi, mogu da se naprave dobre fotografije – rekao je Kapelo.

Povezana vest:  Bufon neće da ide iz Juventusa


-Sve možete da pronađete na Fejsbuku i ostalim internet stranicama. Tamo možete da vidite ko je pio, a ko izašao u provod. Znam kako žive fudbaleri u Italiji i Španiji. Oni piju samo dok jedu, tokom večere. Ne posle – dodao je italijanski trener.

Kapelo je istakao da svaki fudbaler mora da bude „oprezan i da pazi šta radi u privatnom životu“.

Povezana vest:  Veliki skok Srbije, 32. na Fifa rang-listi

-Ako fudbaler mnogo pije njegova karijera će biti kraća i to je važno da shvati. Oni moraju da znaju kakav uticaj alkohol ima na telo. Mislim da nije moguće da budete vrhunski sportista i da mnogo pijete posle utakmica – rekao je on.

Engleski fudbaleri će, po običaju, biti kažnjeni ako ove nedelje konzumiraju alkohol, uoči prijateljske utakmice sa Francuskom, u sredu.

Povezana vest:  Mančester Junajted gostuje u Južnu Afriku

-Znam da neki igrači piju, ali to je deo engleske kulture – dodao je Kapelo.

Takođe i trener Mančester sitija Roberto Mančini se žalio na istu stvar i opomenuo Džoa Harta, Gareta Berija i Adama Džonsona, koji su snimljeni da piju alkohol na studentskoj žurci u Škotskoj.