trifunovic_slavlje_rad_czvezdaZvezda pobedila Rad, pobede Vojvodine i BSK-a

 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Rad sa 1:0, u utakmici 12. kola Super lige Srbije i smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na tri boda.

Jedini gol na stadionu na Banjici postigao je Miloš Trifunović u 61. minutu. To je prvi poraz „građevinara“ na svom stadionu ove sezone, odnosno drugi u prvenstvu.

Zvezda sada ima 28 bodova ti manje od Partizana, dok je Rad pao na četvrto mesto i ima bod manje od crveno-belih.

U preostale dve utakmice, takođe su pobedili gosti, Vojvodina je pobedila Spartak sa 1:0, dok je istim rezultatom BSK slavio u Kuli protiv Hajduka.

Utakmica na Banjici je bila uzbudljiva, ali sa mnogo grešaka, Zvezda je došla do vođstva posle greške odbrane Rada, a domaći su u završnici pokušavali da izjednače, ali su propustili tri stopostotne šanse.

Prvu šansu imala je Zvezda, u šestom minutu, posle akcije Andrije Kaluđerovića i Ognjena Koromana, Aleksandar Jevtić je šutirao pored gola.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Brazilski fudbaleri: Vraća nam se samopuzdanje

Minut kasnije, utakmicu je na kratko morao da napusti najbolji strelac Rada Miloš Dimitrijević pošto mu je u duelu sa protivničkim igračem pukla arkada. On je sredinom prvog dela igre, ponovo nekoliko minuta bio van terena, zbog oštrog starta jednog fudbalera Zvezde.

U 22. minutu Rad je mogao da povede. Aleksandar Todorovski je prošao po levoj strani i centrirao do bivšeg igrača Partizana Branislava Jovanovića, ali je ovaj sa pet metara loše zahvatio loptu, koja se od trave odbila preko gola.

Četiri minuta kasnije u šansi je bio Nemanja Andrić, posle nekoliko driblinga došao je do šesnaesterca i šutirao, ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju Saša Stamenković.

Nakon toga u dva navrata pokušao je Savio, u 30. minutu je šutirao pored leve stative, a četiri minuta kasnije njegov udarac zaustavio je golman Milan Borjan.

Gosti su nastavljali sa napadima, u 38. minutu Savio je dodao do Kaluđerovića, ovaj je šutirao, ali je golman „građevinara“ ponovo dobro intervenisao.

Povezana vest:  Kojić: Ne znam da li ćemo osvojiti titulu

U završnici poluvremena ponovo je dobru priliku za vođstvo domaćih propustio Jovanović, koji je posle kornera koji je u 42. minutu izveo Nikola Leković, šutirao preko gola.

Zvezda je mogla da povede u 48. minutu, kombinovali su Vladimir Bogdanović i Pavle Ninkov, koji je centrirao do Kaluđerovića, ali je ispred napadača crveno-belih u poslednjem trenutku Tomislav Pajović izbacio loptu u korener.

Fudbaler Zvezde Stefan Reljić isključen je u 58. minutu, pošto je zbog oštrog starta nad Todorovskim dobio drugi žuti karton. Četiri minuta kasnije Zvezda je povela. Bogdanović je izveo slobodan udarac, lopta je pala na peterac, odakle je Trifunović neometano glavom poslao loptu u mrežu.

Najbolju priliku na utakmici za Rad promašio je Vladimir Jovančić, koji je sa dva metra šutirao pored gola, posle odličnog prodora i centaršuta Dimitrijevića. „Građevinari“ su nastavili sa napadima, igralo se na polovini gostiju, pokušali su Jovanović i Dimitrijević, ali nisu uspeli da savladaju golmana Stamenkovića.

Povezana vest:  Lev: Švajnštajger je i dalje vrhunski igrač

U 90. minutu isključen je trener Zvezde Aleksandar Kristić. On je nezadovoljan odlukom sudije da ne dosudi prekršaj za njegovu ekipu bacio sako na zemlju, zbog čega je dobio crveni karton.

Fudbaleri Vojvodine iskoristili su poraz Rada i pobedom protiv Spartaka u Subotici od 1:0, popeli se na treće mesto na tabeli.

Jedini gol na utakmici postigao je Oumaru Abubakar u devetom minutu.

Vojvodina sada ima 25 bodova, tri manje od Zvezde i šest manje od Partizana, a Spartak je ostao na sedmom mestu sa 17 bodova.

BSK je pobedio Hajduk iz Kule sa 1:0 golom Aleksandra Đukića u 75. minutu utakmice. Ekipa iz Borče se trećom prvenstvenom pobedom popela na 12. mesto i ima 13 bodova, a Hajduk je 14. sa samo pet osvojenih bodova.

PHOTO: ataimages.rs