zenit_rostovFudbaleri Zenita osvojili drugi naslov u istoriji, Lazović dao vodeći gol

 

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga proslavili su u nedelju drugi naslov prvaka Rusije u istoriji. Prvi su se put okitili tim trofejem pre tri sezone.

Tada ih je do naslova najbolje ekipe u ruskom okruženju vodio holandski strateg Dik Advokat, a sada je Italijan Lućijano Spaletti s igračima iz Sankt Peterburga pokorio sve suparnike.

Povezana vest:  Bild: Lev vodi Nemačku do 2018. godine

Zenit je celu sezonu proveo na vodećem mestu tabele, a matematički je krunu osigurao ove nedelje, u 28. kolu, odnosno dva kola pre kraja. Pobedio je Zenit pred domaćim navijačima Rostov sa čak 5-0 i sada beži prvom pratitelju, moskovskom CSKA-u, osam bodova. Dakako, taj minus CSKA nikako ne može da nadoknadi do kraja.

Uprkos visokoj 5-0 pobedi igrači Zenita su dugo držali u neizvesnosti svoje navijače tokom meča protiv Rostova. Do 75. minute su vodili tek 1-0 pogotkom srpskog reprezentativca Danka Lazovića, ali u zadnjem delu utakmice je krenuo pravi uragan prema gostujućem golu.

Povezana vest:  Dunga preti tužbom KPR-u oko navodnog duga

Semak je u 75. povećao na 2-0, pa najbolji klupski strelac Keržakov u 82. na 3-0, a u nadoknadi je Buharov zabio još dva gola za konačno, veliko slavlje. Inače, Buharov je u igru ušao tek u 88. minuti, ali je maksimalno iskoristio svoje vreme na terenu.

U prilog Zenitu je išao i rezultat iz ranije odigrane utakmice u nedelju, u kojoj je CSKA upisao 1-1 kod Spartak Naljčika.

Povezana vest:  Cvanciger: Fudbaleri homoseksualci ne treba da se kriju

Podsetimo i na činjenicu da je posle četiri utakmice Lige Evrope Zenit već izborio plasman u drugi krug.