Michael-Schumacher-Mercedes-GPFORMULA 1

 

Šumaher: Fetel je zaslužio naslov

 

Sebastijan Fetel, novi svetski prvak u Formuli 1, i to najmlađi svih vremena, prima čestitke sa svih strana. Javili su se nemački fudblaski selektor Joakim Lew, kao i kancelarka Angela Merkel.

Prvi mu je čestitao sunarodnik i vozač Mercedes GP-a Mihael Šumaher, koji je sudelovanjem u nesreći na startu trke, u kojoj je jedva zadržao živu glavu po naetanju Vitantonija Liućija iz Fors Indije, 18-godina mlađem kolegi zapravo utro put do pobede. Upravo zbog Šumaherovog sudara s Liućzjem na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a zbog toga su odmah u boks ušli Niko Rozberg i Vitalij Petrov, koji su kasnije svojim dobrim vožnjama ispred Alonsa odradili posao u korist Fetela.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2012, Gordon i Koma pobednici 13. etape

-Čestitam Sebastijanu. Iza sebe ima jednu fantastičnu godinu, za njega je ova sezona uistinu grandiozna. Mogu reći da je zaslužio ovaj naslov – rekao je 41-godišnji Šumaher, sedmostruki svetski prvak, ali nikad u Fetelovim godinama.

Mark Veber, australijski timski kolega Sebastijana Fetela u Red Bul Rejsingu, kazao je kratko:

-Sebastijan je imao dobar tajming. Neću si baš nakon svega odseći glavu, ali mogu reći da mi ovaj dan nije jednostavan za podneti.

Povezana vest:  Borković sutra u Belgiji startuje sa poslednje pozicije

Luis Hamilton je bio čestitarski raspoloženiji:

-I za nas je ovo bila spektakularna sezona. Ipak, skidam šešir Sebastijanu Fetelu. Iskrene čestitke.

Stefano Domenicali, operativni šef Ferarija, također je čestitao pobedniku:

-Naravno da smo razočarani. Računali smo da ćemo slaviti mi. Pobedniku čestitamo. Osećaćemo se bolje zbog svega što smo napravili nakon nekog vremena.

Povezana vest:  Audi: “Kralj endurans trka”