david_haye1Hej izaziva braću Kličko

 

Britanski bokser Dejvid Hej izazvao je braću Kličku da mu se do oktobra 2011. suprotstave u ringu.

-Rekao sam da ću da obrišem patos sa njima i to ću i učiniti. Sledeće godine to mora da se desi. U teškoj kategoriji nema borbi koje bi ljudi gledali sa većim uzbuđenjem – istakao je 30-godišnji Hej, koji planira da se penzioniše sledeće sezone.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF, IBO I WBO, Derek Kisora: Pobediću Klička

Hej je aktuelni svetski šampion u Ve-Be-A (WBA) verziji, a titulu je odbranio jučerašnjom pobedom nokautom protiv zemljaka Odlija Harisona. Sada želi da objedini titule u svim značajnim verzijama, a to će morati da učini preko Vladimira i Vitalija Klička.

-Sledeće godine se povlačim, tako da će (braća Kličko) morati da stisnu petlju. Imaju rok – kazao je Britanac, koji je Harisona nokautirao u trećoj rundi duela u Mančesteru.

Povezana vest:  Potvrđen termin revanš meča Fjurija i Klička

Vladimir Kličko će sledeći meč imati u decembru kada će protiv Britanca Dereka Čizore braniti šampionske pojaseve u Aj-Bi-Ef (IBF) i Ve-Be-O (WBO) verzijama. Vitalij je trenutni šampion u Ve-Be-Ce (VBC) verziji.

Očekuje se da bi Hej prvo mogao da boksuje sa 34-godišnjim Vladimirom, pa tek onda sa starijim Vitalijem.

-Znam da mogu da pobedim Vladimira. Siguran sam da i on misli isto, ali on ne može da me savlada. Nije dovoljno brz za to – naveo je Hej koga je Harison, nekadašnji olimpijski šampion, uspeo da udari samo jednom u tri runde.

Povezana vest:  63. STRANDŽAT KUP, Poraz Orlova na startu takmičenja