FUDBALSKA-LOPTAOlimpijski savet Azije podržao kandidaturu Katara za SP

 

Olimpijski savet Azije podržao je danas kandidaturu Katara za dobijanje Svetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine, uprkos navodima o trgovini glasovima. Predsednik Olimpijskog saveta Azije šeik Ahmed Al-Fahad Al-Sabah rekao je agenciji AP da ima poverenja u funkcionere kandidature Katara za dobijanje Svetskog prvenstva 2022. godine.

-Da. I dalje verujem. Želim da Katar dobije organizaciju Svetskog prvenstva. Takođe, verujem da će Katar imati najviše glasova u prvom krugu – rekao je on.

Povezana vest:  Piksi: Nemojte da sumnjate, dao sam reč

Etički komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA) održaće trodnevno saslušanje na kome će raspravljati o izveštaju povodom optužbi za korupciju u vezi sa glasanjem za domaćina Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

FIFA će doneti odluku i o slučaju Amosa Adamua i Rejnalda Temarija, dvojice funkcionera koji su optuženi da su nameravali da prodaju svoje glasove u zamenu za sredstava za finansiranje fudbalskih

Povezana vest:  Aerodrom na Madeiri dobija ime po Kristijanu Ronaldu

projekata.

Etički komitet FIFA će, takođe, ispitati navode da su Španija i Portugal, koje su se zajedno kandidovale za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine, prisatale na trgovinu glasovima sa Katarom, koji se prijavio za domaćina Mundijala 2022. godine.

Šeik Ahmad rekao je da će sačekati odluku FIFA, ali da veruje da će Katar biti oslobođen sumnje.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Zeta i Čelik sutra igraju revanš utakmice

-Do sada nismo videli nikakve dokaze. Na kraju će se sve zemlje koje su se prijavile ravnopravno takmičiti za dobijanje organizacije Mundijala – rekao je on.

Konačnu odluku o domaćinima Svetskog prvenstva 2018. i 2022. Godine FIFA će doneti tajnim glasanjem, 2. decembra u Cirihu.