milan_macvan_hemofarm_zvezdaEVROKUP

Mačvan: Možemo da pobedimo Bešiktaš

 

Košarkaš Hemofarma Milan Mačvan rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da pobedi Bešiktaš u Evrokupu, ali i da se plasira u drugu fazu tog takmičenja.

-Od početka sezone smo popravili igru. Malo nas je poljuljao poraz od Zagreba, u Jadranskoj ligi, pa očekujem da će tim pozitivno reagovati i da ćemo protiv Bešiktaša odigrati mnogo bolje. Verujem da imamo kvalitet i atmosferu u timu da pobedimo u Istanbulu, ali i da prođemo dalje – rekao je Mačvan.

Košarkaši Hemofarma sutra od 18.30 u Istanbulu igraju protiv Bešiktaša, utakmicu prvog kola Grupe B u Evrokupu. Hemofarm je jedini srpski tim koji će ove sezone učestvovati u tom takmičenju.

Povezana vest:  Određeni novi termini utakmica 4. kola Superlige

Uprava Bešiktaša je u prelaznom roku pojačala tim, a sutra bi trebalo da debituje bivši NBA košarkaš Alan Ajverson. Mačvan je rekao da ekipu ne čini samo jedan igrač i ocenio da bi dolazak 35-godišnjeg Amerikanca mogao da poremeti hijerarhiju u timu.

-Znamo šta možemo da očekujemo od ovog meča. Ajverson je igrač koji može da ubaci 50 poena i mi smo spremni na to. On će preuzeti odgovornost u igri, što će verovatno poremetiti hijerarhiju u timu, jer u Bešiktašu ima nekoliko sjajnih individualaca. Možda će ih to koštati pobede – rekao je Mačvan, koji će sutra proslaviti 21. rođendan.

Povezana vest:  EVROLIGA, ČETVRTFINALE, Partizanova serija počinje 23. marta

Kapiten Hemofarma Miljan Pavković rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Bešiktaša, koji je dovođenjem Ajversona pokazao da ima visoke ciljeve.

-Svaki početak je težak i veoma važan. Na samom startu nas očekuje Bešiktaš, koji je ovosezonskim pojačanjima najavio da ima najviše ciljeve. Dolazak Ajversona je veliki motiv za njih – rekao je Pavković.

Povezana vest:  FINALE PLEJ OF, Utakmica u Vršcu registrovana rezultatom 81:86

On je dodao da će njegov tim pokušati da iskoristi to što se Ajverson privikava na evropsku košarku.

-Bešiktaš ima dobar i iskusan sastav i biće teško pobediti ih na domaćem terenu. Ne znamo koliko možemo da očekujemo od Ajversona, jer nemamo informacije o tome koliko je fizički spreman i da li se privikao na evropski stil košarke – rekao je kapiten vršačke ekipe.

U drugoj utakmici Grupe B sutra od 20.30 igraju Asvel i Getingen.