nba novi logo

NBA VESTI
Pobede Klivlenda, Finiksa i Bruklina

Košarkaši Klivlenda pobedili su noćas na gostujućem terenu Njujork sa 106:100 i prekinuli njegov niz od osam pobeda u NBA ligi.
Džeret Džek predvodio je Kavalirse do pobede sa 31 poenom, 10 asistencija i pet skokova, dok je Dion Vejters dodao 22, a Luol Deng 13 poena.
U ekipi Njujorka, koja je pokvarila šanse za plasman na poslednje osmo mesto pred plej-of Istočne konferencije, najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 32 poena i osam skokova, Džej Ar Smit ubacio je 18 poena, a Rejmond Felton 14 poena.
Finiks je pobedio Minesotu sa 127:120 i primakao se plasmanu u plej-of Zapadne konferencije. Makif Moris bio je najefikasniji u ekipi Finiksa sa 25 poena i osam skokova, Erik Bledso dodao je 21 poen, a Pi Džej Taker 19 poena.
Kevin Lav bio je najbolji u ekipi iz Minesote sa 36 poena, 14 skokova i devet asistencija. Kevin Martin dodao je 25 poena, a Riki Rubio 19 poena i devet asistencija.
Košarkaši Bruklina pobedili su posle produžetka Dalas sa 107:104 I ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Džo Džonson predvodio je Netse do pobede sa 22 poena. On je u regularnom delu pogodio koš za izjednačenje, a u produžetku „trojku“ kojom se njegov tim odlepio.
Markus Tornton postigao je 20 poena, od kojih 11 u četvrtoj četvrtini, a Pol Pirs 15 poena za Netse.
Najefikasniji u ekipi Dalasa bio je Monta Elis sa 32 poena, Šon Merion, Vins Karter i Semjuel Delamber dodali su po 12 poena, a Dirk Novicki 10 poena.
Toronto je pobedio Atlantu sa 96:86 i pekinuo niz od dva poraza na domaćem terenu, Denver je pobedio Vašington sa 105:102, dok su Los Anđeles Lejkersi pobedili Orlando sa 103:94 i naneli mu deveti uzastopni poraz.
Sakramento je pobedio Milvoki i naneo mu sedmi
uzastopni poraz. Srpski košarkaš Miroslav Raduljica igrao je nešto više od četiri minuta za poraženi tim, nije se upisao među strelce, a imao je jedan skok.

Povezana vest:  Milojević: Naše neiskustvo došlo do izražaja