zvezda slavlje

Nelson: Čvrstom odbranom do pobede protiv Budiveljnika

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra dobro i čvrsto u odbrani kako bi u predstojećoj utakmici pobedila Budiveljnik I plasirala se u polufinale Evrokupa. 
-Oni su kompletan tim. Njihovi bekovi su nas namučili u prošlom meču, a imaju i odlične visoke igrače. Moramo da odigramo bolje u odbrani jer smo u prvoj utakmici sa Budivelnikom napravili mnogo grešaka u tom segmentu. Ako smanjimo broj grešaka na minimum, mislim da ćemo biti blizu pobede – rekao je Nelson za klupski sajt. 
Košarkaši Zvezde u sredu od 19.30 u Beogradskoj areni igraju protiv ukrajinskog Budivljenika, revanš utakmicu četvrtfinala Evrokupa. Crveno-beli su u prvom meču izgubili sa 79:82, pa im je potrebno da nadoknade taj zaostatak kako bi se plasirali među četiri najbolje ekipe Evrokupa. 
-Tri poena je razlika koja se stiže u jednom napadu i to moramo da uradimo. Očekujem veoma tešku utakmicu, moramo da odigramo pred našim navijačima čvrsto da bismo došli do pobede. Budiveljnik je veoma dobar tim, biće dobar meč – rekao je američki košarkaš. 
-Igramo opet u Areni, prošlo je mnogo vremena od našeg poslednjeg meča tamo, a sada smo sada u boljoj formi. Znamo da je veoma važna utakmica, motivisani smo, nadam se da ćemo igrati pred velikim brojem naših navijača – dodao je Nelson. 
Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da prednost Budivljenika nije nedostižna. 
-Podrška navijača nam je potrebna da ostvarimo cilj i odemo dalje. Razlika nije nedostižna, ali protiv ekipe kao što je Budiveljnik nije ni mala. Moramo da im se suprotstavimo čvrstom odbranom i mislm da je ona stvarno ključ pobede – rekao je on i dodao da je za košarkaša Budiveljnika Darijuša Lavrinoviča „zadužen“ Raško Katić. 
-On je jedan od najboljih igrača Budiveljnika, ali ne bih nikoga isticao u prvi plan jer je reč o veoma kvalitetnom timu – dodao je Marjanović. 
Iz Zvezde je saopšteno da je prvog dana prodato 6.200 ulaznica za utakmicu sa Budiveljnikom. 

Povezana vest:  Jovanović: Značaj utakmice uticao na nervozu igrača