Cristiano Ronaldo RealMadrid Barcelona

Španski mediji: Klasiko bio jedan od najlepših u istoriji

Jučerašnja pobeda Barselone nad Realom od 4:3 u Madridu bio je jedan od najlepših „el klasika“ u istoriji , jednoglasno je zaključila španska štampa.
Međi se slažu u oceni da je trka za titulu prvaka Španije sada otvorena, budući da se Barselona približila na bod vodećim madridskim timovima Realu i Atletiku.
Španski sportski listovi takođe zaključuju da je Argentinac Lionel Mesi, uz pomoć Andresa Inijeste het-trikom „pokorio Santjago Bernabeu“ i istovremeno postao najbolji strelac u istoriji španskog večitog derbija.
„Barselona je odnela pobedu u svim aspektima igre u noći punoj uzbuđenja i golova. Ovo je jedan od najlepših duela ova dva kluba ikada“, zaključila je madridska „Marka“, i dodala de je Real učinio sve što je bilo u njegovoj moći, ali da je na sve to „Barselona imala odgovor“.
„Liga tek sada počinje“, glasi naslovna strana „Marke“.
„As“ ističe na prvoj strani : Fudbalska oluja, i u statističkom stilu konstatuje da je na meču bilo „tri penala, sedam golova, jedno isključenje i mnogo emocija“.
Katalonski mediji ne mogu da sakriju oduševljenje činjenicom da se njihov klub , kako je to konstatovao trener Tata Martino, „vratio iz mrtvih“.
„Mesi razorio Madrid“, glasi naslovna strana „Sporta“, uz konstataciju komentatora Đosepa Marije Kasanovasa da je „orkestar pobedio grupu“.
„Ličilo je to na državni udar. Oni koji su verovali da su favioriti bili su poraženi. Bernabeu je morao da se preda pred velikom Barseloninom igrom“, zakljucio je novinar.
„Sport“ je Kristijana Ronalda nazvao „plačljivom bebom“, pošto je portugalski as kritikovao suđenje Alberta Undijana Maljenka rekavši da „mnogi nisu želeli da Real danas pobedi“.

Povezana vest:  Bejl: Učiću od najboljih