Fudbalski svet u Srbiji oprostio se danas od preminulog Gorana Bunjevčevića, koji je opisan kao miljenik svih.

„Otišao je prerano, tek je trebalo da živi. Bio je dovoljno mlad da ispuni sve fudbalske želje, a dovoljno iskusan da ih sprovede u delo. Bio je vodja, miljenik svih. Nikad nije dizao glas. Nisi smeo da nas napustiš. Zbogom prijatelju, nek ti je večna slava i hvala“, naveo je nekadašnji selektor reprezentacije Ilija Petković na komemoraciji u Starom dvoru u Beogradu.

Goran Bunjevčević, izmedju ostalog nekadašnji kapiten Crvene zvezde, fudbaler Totenhema i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, umro je u četvrtak u 46. godini.

Povezana vest:  Bez golova u derbiju Madrida

„Ne znam da li je fudbal u Srbiji izgubio najboljeg radnika, ali sigurno znam da je izgubio najpoštenijeg. Izgubili smo veliki oslonac jer je Bunja stvarno to bio za sve nas. Ostaje nam da čuvamo lik i delo Gorana Bunjevčevića“, rekao je Perica Ognjenović.

Komemoraciji u Starom dvoru prisustvovao je veliki broj ljudi, medju kojima visoki funkcioneri Grada Beograda i Fudbalskog saveza Srbije. Bili su prisutni i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Takodje, bili su brojni reprezentativci Srbije predvodjeni selektorom Mladenom Krstajićem, kapitenom Aleksandrom Kolarovim i njegovim zamenikom Nemanjom Matićem, kao i veliki broj bivših fudbalera, Dejan Stanković, Marko Pantelić i drugi.

Povezana vest:  Kanavaro: Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu

Od Bunjevčevića se oprostila i Crvena zvezda komemoracijom na stadionu „Rajko Mitić“, gde je predsednik tog kluba Svetozar Mijailović rekao da je bio uzoran sportista i izuzetan čovek.

„Bio je uzoran sportista, izuzetan čovek. Krasila ga je skromnost, inteligencija, upornost i rad. Bio je tih i vredan čovek, veliki borac, poštovan. Po mnogo čemu je bio posebna ličnost. U Zvezdi smo ponosni na njegovu ukupnu sportsku karijeru, a posebno na vremenu provedenom kod nas“, rekao je Mijailović.

Bunjevčević je sa Zvezdom osvojio četiri trofeja, od čega dve titule, uz 169 zvaničnih utakimca u crveno-belom dresu, u kom je bio kapiten, a gde je posle igračke karijere bio i sportski direktor.

Povezana vest:  Vojvodina ispustila pobedu u finišu meča sa Dinamom

Nekadašnji fudbaler Zvezde Dejan Stanković rekao je da je Bunjevčevićev „nežni i pošteni karakter“ iz dana u dan osvajao srca igrača, trenera i navijača.

Stanković je u suzama naveo da je Crvena zvezda „mesto sastanka, a ne rastanka“, da se neće rastati od njega uz reči da će Bunjevčević „živeti dok živi on“ i istakao da je igrati pored Bunjevčevića značilo „imati ledja“.

Goran Bunjevčević će biti sahranjen danas u 15.00 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.