pep-guardiola-fc-barcelona

San: Gvardiola se dogovorio sa Mančester Sitijem

 

Nekadašnji trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola od naredne sezone sedeće na klupi Mančester Sitija, ekskluzivno je objavio engleski „San“ u nedeljnom izdanju. List tvrdi da je španski stručnjak, koji je sa Barselonom osvojio 14 trofeja postigao dogovor sa gazdama „građana“ iz Abu Dabija i da će na funkciji menadžera naslediti Italijana Roberta Manćinija.

Povezana vest:  Pobeda Napolija za drugo mesto, remi Juventusa

Gvardiola će, kako se navodi, postati najplaćeniji menadžer na Ostrvu sa neto godišnjom platom od 10 miliona funti. Prema izvorima „Sana“ postignut je definitivan dogovor, a Pep je dao prednost Sitiju u odnosu na Čelsi, jer želi da sa tom ekipom osvoji Ligu šampiona.

Siti je u poslednje dve sezone osvojio Premijer ligu, FA kup i Komjuniti šild, ali je takmičenje u elitnom evropskom takmičenju završavao još u grupnoj fazi.

Povezana vest:  Ferguson: Vidić spreman za start sezone

-Dogovor je postignut i kada to kažem mislim 100 odsto, a ne 99 odsto – citira „San“ izvor iz vrha rukovodstva Mančester Sitija.

Pre nekoliko dana i Gvardiolin nekadašnji saigrač iz Barselone Bugarin Hristo Stoičkov najavio je ovakov epilog izjavom da je „Siti suđen Pepu“.