FK_Partizan_logoLIGA „B“ TIMOBA, 3. kolo

Pobeda Crno belih na Banjici

 

Rad – Partizan 2:0 (0:0)

Stadion:  Rada na Banjici

Početak – 13.00h

Gledalaca: 200.

Sudija: Stevanović Srđan – Beograd

Pomoćnici: Milosavljević Nikola  i Petković Miroljub – Beograd

Strelci: Malbašić u 53’ i Milivojević u 90+2’ (iz penala)

Žuti kartoni: Ćirković u 45’, Vitas u 72’ i Čotra u 81’ (svi Rad)

RAD: 1 Danilović, 2 Pantić (Ćirković od 26’), 3 Čotra, 10 Delić (Pršo od 46’), 13 Vitas, 14 Kosorić, 19 Milivojević, 21 Raspopović, 27 Kojić (Mihajlović od 82’), 28 Stanojević (Stojiljković od 68’), 29 Malbašić (Ajković od 73’).

PARTIZAN: 12 Živković, 2 Miljković Aleksandar, 18 Aškovski (Đoković od 70’), 5 Ostojić, 6 Stanković, 4 Ranđelović, 14 Brašanac, 23 Davidov, 7 Tomić (Miljković od 76’), 19 Bogunović (Trujić od 65’), 31 Šćepović.

Fudbaleri Rada i Partizana odigrali su danas na Banjici zaostali meč 3. kola Lige B timova u kojoj su domaćini slavili sa 2:0 (0:0). Od prvog zvižduka izvanrednog sudije Stevanovića domaći fudbaleri su krenuli borbeno i visokim presingom na igrače Partizana, koji su posle desetak minuta došli do daha, preuzeli inicijativu i držali je do kraja poluvremena, izuzimajući nekoliko polukontri Rada.

Već u 5’ Tomić je pokušao šutem sa 35 metara da ugrozi odličnog Danilovića, ali je oštra lopta prohujala pored desne stative (danas je Tomić igrao na levoj strani, a Davidov na desnoj). Tomić je u 10’ bio u prvoj velikoj šansi na meču, kada je dobio odličnu loptu od Šćepovića na oko 16 metara od gola, a onda je gađao levi golmanov ugao i za koji santimetar promašio. Samo dva minuta kasnije Davidov je odlično proigrao Ščepovića u kaznenom prostoru, ali je Danilović bio “budan” i istrčavanjem sprečio Ščepovića da dovede Partizan u vođstvo. U ovom periodu igre crno-beli su pritiskali “Građevinare”, kružili oko gola domaćina, ali gola nije bilo.

Povezana vest:  Eto'o potpisuje za Anži u sledeća dva dana

U 14’ Pantić je neoprezno stratovao na Aškovskog i – povredio sam sebe, pa je morao u svlačionicu. Nedugo potom Rad je uputio i prvi udarac ka golu Partizana sa 20 metara, koji je Živković lako odbranio. Sve do 30 minuta, crno-beli su non – stop bili pred golom Rada, pokušavali su šutevima u nekoliko navrata, bez uspeha.

Rad je prvu pravu priliku imao u 27’ kada je Čotra idealno centrirao sa leve strane, a Stanojević glavom opalio loptu, koja je proletela tik pored gola. Odmah potom je i Kojić odlično šutirao iz okreta sa ivice kaznenog prostora, ali je i njegova lopta otišla pored stative.

U 30’ Tomić je namestio loptu na 30 metara poštio je sudija dosudio slobodan udarac, šutirao odlično, ali je lopta ponovo proletela pored desne stative. Već u 33’ Stanojević je centrirao sa desne strane, na loptu je krenuo glavom Kosorić, kresnuo je glavom, a  Živković je bio na mestu.

U 34’ videli smo prvu stopostotnu šansu za Rad, kada je Delić na centru idealno gurnuo loptu iza leđa odbrane u prostor ka  Malbašiću, ovaj je odjednom krenuo sam ka Živkoviću, ušao je u kazneni prostor i kada se spremao da je ćušne u mrežu omeo ga je Miljković, pa je  lopta umesto u mreži, završila pored gola.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP, Englezi nadigrali Slovačku, Slovenija osvojila bod u Litvaniji

Najveću šansu crno-beli su imali u 37’ posle kornera,  koji je izveo Tomić sa leve strane, loptu je na prvoj stativi kresnuo Šćepović i ona je krenula ka golu, ali na samoj gol liniji Danilović  uspeva da je „bocne“ nogom, ona skakuće na metar od gol linije, i onda je neko iz odbrane Rada  izbacuje u polje.

Do poluvremena, Partizan je pokušao da postigne gol, što šutevima iz igre, što dva puta (Tomić ) iz slobodnjaka, bez rezultata.

Sam početak drugog poluvremena protekao je u nagoveštajima fudbalera Rada da žele sva tri boda, pa su polako počeli da otvaraju igru i opasnije ugrožavaju gol Partizana. U tom periodu videli smo jedan opasan šut Milivojevića sa 20-ak metara, koji je Živković odbranio, a u protvnapadu na drugoj strani, Šćepović i Davidov su izmenjali dupli pas i potonji je ušavši u 16 metara sa desne strane šutirao desnom nogom preko gola,  u dosta izglednoj poziciji.

Domaći su poveli u 53’ posle udarca Malbašića sa ivice šesnaesterca, loptu bi sigurno uhvatio Živković, da nije udarila nekog u odbrani, promenila smer i dobila putanju parabole, pa je preletevši Živkovića, završila iza njega u mreži. Gol pomalo čudan, ali se piše…

Povezana vest:  Mediji: Ronaldinjo doputovao u Brazil na pregovore

Od tog trenutka, krenula je i malo oštrija igra na obe strane, a Partizan je sve snage usmerio ka napadu, dok su domaći iz kontri i polukontri zadavali dosta problema odbrani crno-belih.

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Davidov u 68’ iz slobodnjaka sa oko 30 metara, izvanredno je opalio “suvi list” u desni golmanov ugao, ali je Danilović bravurozno intervenisao i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner. U sledećem napadu Bogunović je pobegao čuvarima po levoj strani, “podbo” loptu kao usamljenom Đokoviću, ali je Danilović bio budan i istrčavanjem presekao pas.

Do kraja meča gledali smo pokušaje crno-belih da izjednače, uglavnom preko bočnih pozicija i šuteva sa distance, a najbolju  šansu za egal,  propustio je Šćepović u 88’, kada je posle pasa ostao sam na oko 12 metara po sredini gola, levom nogom pokušao da pogodi desni golmanov ugao, ali je lopta proletela iznad desnog roglja.

I kako to obično biva u fudbalu, kazna je ubrzo stigla…

Posle jednog bezopasnog napada Rada po levoj strani, Pršo je uputio centaršut u kazneni prostor gde nije bilo igrača Rada, a ona je pogodila Miljkovića u ruku i sudija pokazao na jedanaest metara. Loptu je na belu tačku namestio Milivojević, oštro šutirao, a Živković je nogom odbranio, ali se lopta odbila ponovo do igrača Rada, koji je po drugi put bio precizniji i doneo domaćinu konačnih – 2:0.