Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je danas u Beogradu profesionalne ugovore sa 12 igrača iz svoje omladinske škole.

Ugovore su potpisala devetorica fudbalera rođenih 2001. godine: Edin Ajdinović, Luka Velikić, Marko Dedijer, Njegoš Kupusović, David Milisavljević, Mirko Milikić, Nikola Savić, Nenad Adžibaba i Borisav Burmaz.

Profesionalci su postali i trojica fudbalera rođenih 2002. godine: Miloš Pantović, Edvin Eleven i Aleksa Matić, navodi se na sajtu kluba.

Prvi trener u omladinskoj školi Nikola Jelić čestitao je igračima potpisivanje profesionalnih ugovora i poželeo im da što pre izbore mesto u prvom timu.

„Naši dečaci su pre svega odricanjem, radom i ponašanjem došli do dana koji je san za sve koji počinju da treniraju, a to je da potpišu profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovaj ugovor treba da vam bude podstrek da još više i jače radite kako biste došli do cilja kojem svi stremimo, a to je igra za prvi tim“, rekao je Jelić.

Povezana vest:  Serezo: Ova generacija će večno biti upamćena

Trener u omladinskoj školi Bratislav Živković rekao je da klub godinama gaji strategiju dovođenja mladih igrača iz svojih selekcija.

„Ovo je samo obaveza više i podstrek da nastavite ovim putem, a mi smo tu da vam taj put olakšamo radom i pažnjom koju ćemo vam posvetiti. Siguran sam da ćete biti stub prvog tima u narednim godinama“, dodao je Živković.

Povezana vest:  Murinjo planira povratak u Premijer ligu

Prošle sezone Nikola Puača je vodio kadete Crvene zvezde do titule, a od ove sezone biće prvi pomoćnik Bratislava Živkovića.

„Od vas očekujem da se ponašate i radite kao i do sada. U perspektivi očekujem da iskoristite šansu koja će vam biti sigurno pružena“, naveo je Puača.

Kadete će ove sezone predvoditi Slavoljub Đoršević, koji možda i najbolje poznaje fudbalere koji su danas potpisali profesionalne ugovore.

„Morate da znate da je ovo ozbiljan korak ka profesionalnom sportu i ka prvom timu Crvene zvezde. Obaveza je sada mnogo veća, kako vaša tako i naša, da u radu i ponašanju podižemo lestvicu“, rekao je on.

Povezana vest:  Kapela će na klupi Gordog Albiona naslediti Englez

Đorđević je zahvalio klubu što se odlučio da forsira zvezdinu decu i rekao da klub „može mnogo da zaradi“.

„Ta deca se od malih nogu vaspitavaju i treniraju, pravi se pobednički mentalitet, zahtevi u mlađim kategorijama kasnije se sprovode i u prvom timu i znam da samo tako klub može da se vrati na svoj put. Sigurno da ovaj klub sa ovakvom decom ima ozbiljnu budućnost“, naveo je Đorđević.