Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da je zadovoljan jer je njegova ekipa prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

„Znali smo da neće biti lako, već veoma teško. Zadovoljan sam, najbitnije je da je ekipa prošla u sledeće kolo“, rekao je Đukić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Partizan je u drugom kolu eliminisao Trakaj iz Litvanije. Posle pobede sa 1:0 u prvoj utakmici, revanš u Litvaniji je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Povezana vest:  Liverpul osvojio Liga kup pobedom protiv Kardifa

„Odmah smo primili gol i morali smo da se otvorimo i da uđemo u promene. Teško smo dolazili u šanse po terenu na kom nismo navikli da igramo“, kazao je Djukić.

On je naveo da je teren bio veliki problem, kao i da je trebalo da bude lakše u drugom poluvremenu, ali da je crveni karton na početku drugog poremetio ekipu.

„Nismo imali problema u organizaciji, koliko u završnici. Bez problema smo dolazili do njihovih 20 metara, ali nismo uspevali da završavamo akcije“, rekao je trener Partizana.

Povezana vest:  Martino najavio odlazak sa klupe Paragvaja

Istakao je da Partizanu nedostaje efikasnost i da dolazi do nervoze kada se ne da gol, kao i da to negativno utiče na tim: „U globalu, ekipa ima posed i loptu, ali nije konkretna u završnici“.

Pohvalno je govorio o ekipi Trakaja, protiv koje je bilo „problematično“.

„Očekivali smo organizovanu ekipu, koja će biti zatvorena i čekati svoju šansu iz kontranapada, kao što je i učinila. To je ekipa koja teško prima golove, ima dobrog trenera i nije nimalo lako stvoriti šansu“, dodao je on.

Povezana vest:  Na terenu FK „Rad" završena 7. evropske lige šampiona u fudbalu za gluve

Đukić je rekao da sa pobedama i golovima dolazi samopouzdanje i da je veoma bitno da pre svih ofanzivni igrači počnu da postižu pogotke.

„Sve je lepo, organizovani smo i sve to dobro funkcioniše, ali moramo da dajemo golove. Partizan mora da bude efikasan da bi ostvario svoje ciljeve“, rekao je Đukić.