Trener fudbalera Radničkog iz Niša Nenad Lalatović rekao je večeras da se njegova ekipa nije obrukala u kvalifikacijama za Ligu Evropa i da je pokazala da ima kvalitet.

„Čestitam igračima na prikazanoj igri. Ne treba im ništa zameriti. Mislim da se nismo obrukali i mislim da će sledeće godine, ako izbori Evropu, Radnički imati mnogo zapaženiju ulogu u nego u ova dva kola“, rekao je Lalatović novinarima u Nišu.

Fudbaleri Radničkog eliminisani su večeras iz kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su na Čairu odigrali 2:2 sa Makabijem iz Tel Aviva.

„Vratiti se posle 2:0 nije mala stvar, to znači da ovaj tim ima kvalitet. Ako budemo ovako motivisano ulazili u svaku utakmicu u prvenstvu mislim da možemo da igramo zapaženu ulogu“, rekao je Lalatović.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Odluka selektora do 1. juna

Lalatović je naveo da je njegova ekipa u oba meča protiv Makabija primala naivne golove.

„Više iz nekog njihovog individualnog kvaliteta, nego iz neke igre… Dobro smo otvorili utakmicu, ušli smo kako treba, stvarali smo šanse… Kada su poveli sa 1:0 dobili su još više na samopouzdanju, mi smo malo pali i primili i drugi gol. Mislim da smo u prvom poluvremenu zaslužili da postignemo jedan gol“, rekao je Lalatović.

„U drugom smo se dogovorili da nemamo šta da izgubimo, da pokušamo da napravimo dobar rezultat zbog navijača. Drugo poluvreme smo odigrali dobro. Mislim da je ovaj ishod realan“, dodao je Lalatović.

Povezana vest:  Simeone: Nikada na klupu madridskog Reala

Trener Makabija Vladimir Ivić rekao je da je njegova ekipa zasluženo prošla u naredno kolo kvalifikacija.

„Kad se pogledaju obe utakmice mislim da smo u celokupnom zbiru bili bolji za ta dva gola. Današnja utakmica je bila interesantna od samog početka, bilo je dosta šansi, nije nam bilo ni lako ni prijatno, trebalo je malo vremena mojim igračima da se naviknu na uslove“, rekao je Ivić.

On, ipak, nije bio zadovoljan konačnim rezultatom.

„Ne mogu da budem zadovoljan konačnim rezultatom. Bilo je dosta propusta i oscilacija i to moramo da ispravimo što pre“, rekao je trener Makabija.

Povezana vest:  Hal doveo bivšeg igrača Zvezde

On je naveo da je atmosfera u Nišu bila lepa, ali je istakao da bi trebalo dosta da se poradi na infrastrukturi u Srbiji.

„Lepa atmosfera, dosta ljudi, što se tiče fudbalskog ambijenta mislim da je sve bilo u najboljem redu. Dobro je za Niš, za srpski fudbal da se vraća publika, nadam se da će u prvenstvu biti sve više publike…. Što se tiče infrastrukture i stadiona, treba da se radi malo po tom pitanju jer će se samim tim će se poboljšati u fudbal u Srbiji. Mislim da je to pitanje za Fudbalski savez“, naveo je Ivić.