Fudbalski klub Radnički završio je danas kontinentalno takmičenje, eliminacijom od Makabija u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Radnički je posle poraza sa 2:0 u prvoj utakmici, u revanšu na svom stadionu igrao 2:2 sa izraelskim klubom.

Makabi je vodio autogolom Radovana Pankova u 33. i pogotkom Elirana Atara u 38. minutu, a nerešen rezultat klubu iz Niša doneo je Aleksandar Stanisavljević u 44. i 58.

U prvih pola sata igre, pred oko 10.000 navijača na Čairu, obe ekipe su mogle do pogotka, Radnički preko Haskića i Grbića, dok je veliku šansu za Makabi propustio Kjartanson.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati i tabela Premijer lige

Ekipa Vladimira Ivića je u 33. minitu stigla do prednosti autogolom Pankova koji je loše intervenisao na nekoliko metara od svog gola i poslao loptu iza ledja Živkovića.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je pisalo 0:2, pogodio je Atar i tako praktično stavio tačku na ovaj dvomeč.

Radnički se ipak nije predavao, igrao je za što bolji utisak u evropskim takmičenjima posle 35 godina i to se isplatilo u 44. minutu. Stanisavljević je lepo šutirao i pogodio sa oko 20 metata za 1:2.

Povezana vest:  Švarcer proglašen za najboljeg igrača Australije

Minut kanisije Nišlije su mogle i do izjednačenja ali je udarac Haskića sa par metara sjajno zaustavio Rajković.

Radnički je u nastavak utakmice ušao ofanzivnije i borbenije pa je u 58. minutu stigao do izjednačenja. Randjelović je proigrao Stanisavljevića koji je drugi put na meču savladao Rajkovića.

Ekipa Nenada Lalatovića je do kraja meča pokušavala da stigne makar do još jednog gola i pobedom se oprosti od Evrope, nije uspela u tome, ali je ispraćena velikim aplauzom niške publike.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 16. kola i tabela nemačke Bundeslige